Romeinenfestival Elst – Beleef de Romeinen!

Romeinse soldaten
Romeinse soldaten
Foto: Overbetuwe Nieuws

Elst – Onze Romeinse geschiedenis komt op zaterdag 14 oktober weer tot leven. Met gladiatorgevechten, spannende verhalen van Bastiaan de Helvetiër en oude ambachten ervaar je de tijd van 2000 jaar geleden.

UNESCO-werelderfgoed

We leven op een bijzondere plek: midden in het centrum van Elst, onder de Grote Kerk, zijn restanten van Gallo-Romeinse tempels. Tijdens het Romeinenfestival beleven we de tijd van toen. Het festival vindt plaats op verschillende locaties in Elst en start om 11.00 uur. Wethouder Dimitri Horsthuis-Tangelder:

“Tijdens het Romeinenfestival kan jong en oud op een mooie en informatieve manier kennis maken met de unieke historie van onze woonplaats. Een leuk begin van de herfstvakantie!”

Centrum Elst

Om 11.00 uur opent wethouder wethouder Dimitri Horsthuis-Tangelder het festival. Op het plein en bij diverse winkels in het centrum maak je kennis met Romeinse soldaten en ambachtslieden. Hier kun je zien, voelen, horen, ruiken en proeven van Romeins Elst.

Tot 16.30 uur is er een Romeinse Markt met diverse ambachten en muziek. Maak o.a. kennis met de leerbewerker, loop een stukje met de marcherende soldaten, proef Romeinse hapjes, laat jouw horoscoop uitleggen door de astroloog en ontwijk houtkrullen bij de Romeinse houtdraaier.

  1. Kaasmaker – Kaasmaker Lekker & Hartig, Dorpsstraat 50.
  2. Kruidenwijn en kruiden – Mitra, Dorpstraat 52.
  3. Kleermaker – Stennis Kleding, Molenstraat 2B
  4. Schoenmaker/Leerbewerker – Schoenmaker Peters, Dorpsstraat 66.
  5. Aardewerk – Jewelz & More, Dorpsstraat 74.
  6. Bloemenkransen maken – De Verleiding, Dorpsstraat 97.
  7. Buidels maken – Liviza Store, Dorpstraat 91.
  8. Astroloog/Muzikant – Bruna Herberts, Dorpsstraat 33
  9. Romeinse lekkernijen – Soetrijck, Dorpsstraat 11.

Bezoek de Gallo-Romeinse tempels uit de 1e eeuw

Vanaf 11.30  tot 16.00 uur start er elke drie kwartier een rondleiding in het Tempel | Kerk Museum in de Grote Kerk (Grote Molenstraat 2 ). Je hoort meer over deze 2000 jaar oude cultusplaats en beleeft de unieke overblijfselen van twee Gallo- Romeinse tempels uit de 1e eeuw onder de kerkvloer (UNESCO werelderfgoed). De rondleiding is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 7 jaar. Haal vanaf 11.00 uur een gratis kaartje op bij de toren van de Grote Kerk (vol= vol).

Evenemententerrein Park Lingezegen

Van 11.30 tot 16.00 uur is er ieder half uur een voorstelling in Park Lingezegen, De Park 10 bij Landerij De Park, waarin meesterverteller Bastiaan de Helvetiër spannende Romeinse verhalen vertelt. Elke keer een ander verhaal. Deze verhalen worden afgewisseld met een gladiatorenshow. Bij de soldatenschool van Baroen stoomt de legerleider je in een uurtje klaar voor de strijd tegen de barbaren.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen