Bestuurders gezocht voor stichtingsbestuur Elst 1300

Mede initiatiefnemers Rudie Liebrand (Marithaime) en Jan Rouwhorst (CME)
Mede initiatiefnemers Rudie Liebrand (Marithaime) en Jan Rouwhorst (CME)
Foto: Elst 1300

Elst – De viering van het 1250 jarig bestaan van Elst in 1976 roept bij veel Elstenaren nog steeds mooie herinneringen op. De Elster gemeenschap organiseerde en vierde een geweldig festiviteiten- en activiteitenprogramma.

Dit feest droeg destijds in belangrijke mate bij aan de verbinding tussen Elstenaren met verschillende achtergronden.

Stichtingsbestuur Elst 1300

In 2026 bestaat Elst 1300 jaar en dat is, met het succes van de viering van Elst 1250 als inspiratiebron, een momentum om niet onopgemerkt voorbij te laten gaan. Voor de organisatie wordt gezocht naar Elstenaren die hier hun schouders onder willen zetten.

Het afgelopen jaar is op initiatief van het Centrum Management Elst (CME) door een werkgroep nagedacht over de organisatie van een dergelijk programma. Deze werkgroep heeft een aantal malen afgestemd met vertegenwoordigers van het Elster verenigingsleven. Dit heeft o.a. een doelstelling, de eerste beeldvorming en een planning richting de viering van Elst 1300 opgeleverd.

De doelstelling luidt: Elst 1300 draait om het inspireren van verschillende Elster generaties, jong en oud, oud en nieuw, met als doel de lokale samenhang en trots te vergroten en zo een duurzame verbinding te creëren. Dit te bereiken door: o.a. zoveel mogelijk Elstenaren elkaar te laten ontmoeten, het ontwikkelen van initiatieven met blijvende impact, de verborgen verhalen uit de rijke historie van Elst uit te dragen en door Elst 1300 zichtbaar te maken in het straatbeeld.

Oprichting Stichting Elst 1300

De eerste concrete stap in de planning behelst de oprichting van de Stichting Elst 1300. Voor deze stichting worden bestuursleden gezocht. Bestuursleden die gezamenlijk verantwoordelijkheid willen nemen voor en vormgeven aan de festiviteiten rond Elst 1300. Naast een voorzitter, secretaris en penningmeester zal het bestuur bestaan uit de voorzitters van een aantal werkgroepen bijvoorbeeld PR, evenementen, veiligheid etc.

Het bestuur dient te bestaan uit mensen die gezamenlijk een goede afspiegeling zijn van de Elster gemeenschap, kennis en vaardigheden op bestuurlijk niveau bezitten en enthousiast zijn om de doelstelling van Elst 1300 te realiseren. Dit in samenwerking met andere maatschappelijke organisaties, ondernemers en de gemeente Overbetuwe.

Mensen, die zich in bovenstaande herkennen, worden opgeroepen een mail te sturen naar [email protected]. Zij zullen worden uitgenodigd voor een oriënterend gesprek met een aantal leden van de werkgroep.

Natuurlijk zijn er naast een bestuur veel meer vrijwilligers nodig die een bijdrage kunnen en willen leveren aan de organisatie van Elst 1300. Vanuit het nieuw te vormen stichtingsbestuur zal er in de loop van volgend jaar een oproep gedaan worden om zich hiervoor aan te melden. Ook zullen dan concretere plannen worden gecommuniceerd.

 

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen