Kom in de kerstvakantie naar het Limes Festival in Elst

Bezoek onder de kerkvloer
Bezoek onder de kerkvloer
Foto: Tempel-Kerkmuseum

Elst – Kom je ook in de kerstvakantie tijdens het Nijmeegse Limes Festival naar het Tempel-Kerkmuseum? Het oudste ondergrondse museum van Nederland biedt gedurende drie dagen een gevarieerd programma.

Doe mee met een rondleiding op woensdag 27 december of op zaterdag 6 januari. Hieraan kun je gratis deelnemen.

Unieke Romeinse overblijfselen

Tijdens een rondleiding daal je af onder de vloer van de kerk naar unieke Romeinse overblijfselen. Ontdek een stenen vloer van 2000 jaar oud en muren tot 3m hoog, delen van de fundamenten van twee Gallo-Romeinse tempels. Eén van die tempels behoort tot het UNESCO-Werelderfgoed, de Neder-Germaanse Limes. Ontdek wat de Limes eigenlijk was. Woon op 27 december de lezing “De verering van Hercules langs de limes” bij, gehouden door dr. Christel Veen, archeoloog en universitair docent Archeologie en Oude Geschiedenis.

Leer de mythologische figuur Hercules kennen. Waarom was hij zo populair en door wie werd hij aanbeden? Onder meer in de tempels van Elst én in de onlangs ontdekte tempels in Herwen-Hemeling. Tijdens de gezinsactiviteiten op 3 januari 2024 maken jong en oud op een interactieve manier kennis met Romeinse geschiedenis, met tempels, goden en archeologie. Deze zijn speciaal bedoeld voor kinderen van 6 t/m 12 jaar en hun (groot-)ouders.

Het volledige programma en mogelijkheden tot reserveren (noodzakelijk voor 27 december en 3 januari) vind je op de website van het museum: tempelkerkmuseum.nl.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen