Dorpsportret – Randwijkers kunnen je nog meer vertellen

Foto: De Randschrijvers

Randwijk – Randwijkers kunnen je nog meer vertellen. En dat doen ze dan ook openhartig, in het boek Dorpsportret dat op 14 december 2023 verschijnt. Het plezierschrijverscollectief De Randschrijvers interviewde 36 dorpsgenoten.

Oud en jong, import en geboren Randwijkers vertellen je over hun leven, in 196 pagina’s. ‘Alsof je het halve dorp bij je thuis op de bank hebt zitten,’ zegt een lezer over het boek.

Van grutmoet Mien en de goeie oude tijd

Dorpsportret gaat over hoe de ‘grutmoet’ van Mien bij hoog water de kast op bakstenen zette. Over het oorlogsverleden van opa, de verzorgpony van Merel en Maartje, yogales geven, bomen kweken, opgroeien in het Molukkerskamp, aardappels uit de automaat, voetballen bij EMM en de verdwijning van kasteel De Nijburg. Over niet mogen trouwen met je katholieke verkering, elke maand koken voor het hele dorp en nooit weten of je volgende week nog wel werk hebt. De persoonlijke verhalen worden aangevuld met de geschiedenis van het dorp tot vóór de Romeinen, de cijfers van nu en een prachtige wandelroute door het buitengebied.

Het is voor het eerst dat een gewoon oud Betuws dorpje zo geportretteerd wordt. Persoonlijke interviews met prachtige portretfoto’s nemen de lezer mee door de huiskamers van oud en nieuw Randwijk. Met elk verhaal snap je beter hoe zo’n dorp in elkaar zit. De geschiedenis, die teruggaat tot voor de Romeinen. De families die aan elkaar verbonden zijn met onzichtbare draden. De nieuwkomers die hun eigen weg zoeken in respect voor de tradities en gewoontes. En Mien, die hartgrondig verzucht: ‘Die goeie ouwe tijd? Ik ben blij dat die voorbij is.’

Op 14 december is het boekenfeestje voor ‘Randwijkers kunnen je nog meer vertellen – Dorpsportret’ vanaf 20.00 uur in dorpshart De Haar aan Bredeweg 12 in Randwijk. Toegang gratis, boek 15 euro inclusief deelname aan het spel Vanwie Istattan? en een bekertje glühwein. Met de opbrengst van het boek steun je bovendien een aantal Randwijkse organisaties die het dorp levendig houden.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen