Donatieactie: Twee begrafenissen, kinderen zonder ouders

Foto: vlanka, Pixabay

Zetten – De Koerdische familie Ali-Darwisch vluchtte in 2013 uit Noord-Syrië. De kinderen Raj-Al, Mohammed, Nour en Achmad waren in de leeftijd 16, 10, 5 en 3 en kwamen op de ds Van Lingenschool in Zetten.

Ze deden hun best om te wennen en op te groeien in een nieuwe omgeving met een nieuwe taal. Een moeilijke tijd volgde, mede door de ernstige leverziekte van moeder Mona. Het lukte de ouders niet om bij elkaar te blijven en een scheiding volgde. Nour groeide vooral op met haar moeder en de andere kinderen voornamelijk met vader.

Mona stond op de wachtlijst voor een nieuwe lever, maar haar gezondheid verslechterde en tot groot verdriet overleed Mona afgelopen 17 mei na een lang verblijf in het Erasmusziekenhuis in Rotterdam.

De kinderen en familie regelden haar begrafenis. Hoewel er een uitvaartverzekering was, waren er toch nog kosten die door de kinderen op zich werden genomen. De dochter uit het tweede huwelijk van Mona werd liefdevol als pleegdochter opgenomen door Hassan en Laila en de andere kinderen. Na de zomervakantie 2023 is ze ook op school in Zetten gekomen.

Auto-ongeluk

Helaas kwam op 9 november het verschrikkelijke bericht dat vader Hassan om het leven was gekomen door een auto-ongeval tijdens zijn werk voor het restaurant in Kesteren.

Wat een bericht voor hen. Opnieuw een begrafenis. Hier was niet op gerekend, ook financieel niet. De kinderen zijn nu 26, 20, 15 en 13 en de jongste kinderen 7 en 3. De oudste kinderen dragen de kosten voor deze begrafenis. Natuurlijk hebben deze jongens ook hun eigen plannen en dromen en was hun spaargeld niet hiervoor bedoeld.

We vragen jullie bijdrage, groot of klein, zodat zij merken er niet alleen voor te staan en ook aan hun toekomst kunnen werken. Het geld gaat naar de achterblijvende kinderen om daarmee de resterende kosten voor deze begrafenissen te betalen. Het streefbedrag hiervoor is 15.000 Euro.

Klik hier voor de Doneeractie

Als u een grotere bijdrage wilt geven is het meest effectief om dit over te maken via de diaconie van Hervormde Gemeente te Zetten-Andelst NL90RABO0133909360 onder vermelding van gift familie Ali-Darwisch. Dan is dit ook als gift aftrekbaar voor de belasting (ANBI). Dank jullie wel!!! Delen van deze actie wordt gewaardeerd!

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen