Blije Kerk nieuwjaarsconcert met heerlijke klassieke muziek

Foto: Iris van Nuland en Francisca Galante,

Driel – Op het komende nieuwjaarsconcert vertolken het vioolduo Iris van Nuland (viool) en Francisca Galante (altviool), en de pianist Christan Grotenbreg blijgestemd luisterrijke hoogtepunten uit de barok, en de klassieke en romantisch periode.

Een keus wordt gemaakt uit onder andere werken van Händel, Mozart, Schubert.

Viool-altvioolduo

Het viool-altvioolduo, bestaande uit Iris van Nuland en Francisca Galante, verspreidt sinds hun oprichting in 2021 een eigen stem door de muziek. Iris van Nuland is een rijzende ster in de vioolwereld. Ze toont lef en persoonlijkheid, waarbij ze als een leeuwin op haar viool speelt. Ze won in 2020 het prestigieuze Prinses Christina Concours, de belangrijkste prijs voor jonge klassieke musici. Van Nuland trad eerder op in Driel samen met barokorkest Megen. Ze maakte toen zo’n indruk dat de Blije Kerk verheugd is dat ze wéér wilde komen spelen. De Portugese altvioliste Francisca Galante behaalde in 2021 de tweede plaats van het Prinses Christina Concours. Als een frisse, pure vernieuwende verschijning straalt zij op het podium.

Christan Grotenbreg, piano, brengt spannende improvisaties van bekende klassieke werken zoals onder andere de Mondscheinsonate van Beethoven, Träumerei van Schumann, het Wiegenlied van Brahms en het Ave Maria van Schubert.

Kom 14 januari genieten van deze heerlijke muziek in de katholieke kerk! De toegang is gratis. Het concert begint om 14.30. Na afloop wordt er een deurcollecte gehouden. Zie meer op blijekerkconcerten.nl.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen