Kindervoorstelling ‘STUK!’ van Theater Lapstok in Theater De KiK

Stuk! van Theater Lapstok
Stuk! van Theater Lapstok
Foto: Wacon Images

Elst – Het thema van de kinderboekenweek 2022, die loopt van 5 t/m 16 oktober, is Gi-Ga-Groen. Over de klimaatverandering, dieren en natuur. Tijdens deze week heeft Bibliotheek Gelderland Zuid in samenwerking met Theater De KiK een mooie kindervoorstelling geprogrammeerd. STUK, van theater Lapstok.

Op woensdagmiddag 12 oktober zijn alle kinderen vanaf 5 jaar met hun ouders welkom in Theater De KiK om de grappige kindervoorstelling STUK te bekijken. Kaartjes zijn €7,50 en te reserveren via Theater De KiK of via Sabine Janssen 06-838 965 81.

STUK

De koning van het Land van Pendule heeft de winterwekker per ongeluk stuk gemaakt. Hierdoor duurt de winter al 6 maanden! De Tijdhandelaar twijfelt of het wel een goed idee was om de mensen zelf de seizoenen te laten regelen. Het is namelijk niet de eerste keer dat er een seizoenwekker is stuk gemaakt. Daarom besluit ze het land 4 uitdagende opdrachten te geven. Enkel wanneer die worden opgelost, krijgt Het land van Pendule een laatste kans en een laatste nieuwe winterwekker.

Daan weet het zeker dat hij deze opdrachten kan volbrengen, want hij wordt later uitvinder. Als hij de winter kan stoppen, hoeft hij niet de allerlaatste boom in het land om te hakken voor haardhout. De boom waar zijn vriend Mees altijd een naast bouwt. Waar is Mees eigenlijk? Daan heeft hem al lang niet gezien…

Daan vertrekt naar Smulstad, Miststad, Stinkstad en Vlamstad. Daar ontdekt hij waarom de mensen aan de wekkers prutsen. Kan hij het land redden van een seizoen loos bestaan?

Mis deze voorstelling niet

Het thema klimaatverandering in een voor kinderen verhalend en humoristisch jasje. De voorstelling toont hoe luchtvervuiling invloed heeft op de seizoenen en hoe creatief denken tot oplossingen kan leiden. De poppenspeelster speelt de Tijdhandelaar en brengt daarnaast met haar poppenspel de bestuurders van de eigenwijze steden tot leven. De lades van de kasten zitten vol verrassingen! Kinderen zijn de uitvinders van de toekomst. Ze mogen daarom deze voorstelling niet missen!

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen