Winterfestijn gaat bouweeeee!

Foto: Overbetuwe Nieuws Petra Scheutjens

Elst – Het duurt nu niet lang meer! Komende donderdag, 8 december, starten ze namelijk met de bouw van de ijsbaan! De ijsbaan zal niet veel veranderen. Het Wintercafé staat er gewoon weer en de schaatsverhuur is nog steeds gratis. Ze maken weer zo’n gezellig, breed looppad langs de baan. Het kleine gedeelte rondom de boom zal dit jaar niet worden overdekt.

Je schaatskaartje kun je dit jaar ook online kopen. Om te kunnen schaatsen, moet je wel altijd van tevoren online reserveren. Zo kunnen ze in de gaten houden hoeveel schaatsers op de baan zijn en ben je altijd verzekerd van een plek.

Start me up!

Zoals je wellicht hebt gezien, dit jaar zijn er iets minder activiteiten dan anders. Na twee jaar geen Winterfestijn was het echt even opstarten geblazen. Door verhuizingen naar elders in het land en door andere factoren, is hun programmacommissie aardig uitgedund. Het Winterfestijn is dus op zoek naar mensen hiervoor.

Ben jij zo’n type dat het helemaal te gek vindt om activiteiten te bedenken en te organiseren? En/of ben je een echte gastvrouw/-heer? Dan zijn we op zoek naar jou! Meld je aan via [email protected].

No no no no no no, no limit!

Drie weken lang onbeperkt schaatsen! Dat kan met onze passe-partout. De kaart is inmiddels te bestellen via onze website en nu mét korting. Bestel je de pas namelijk in de voorverkoop (vanaf nu tot en met 18 december), dan kost deze slechts 40 euro! Daarna betaal je 60 euro. Deze keer gaat de bestelling van de partouts en het gebruik ervan volledig automatisch. Je kunt dan met je telefoon of, als je hiermee liever niet op de schaatsbaan staat, met een printje de baan op. Zorg dat je bij je bestelling een duidelijke foto van jezelf (of je kind) bij de hand hebt om up te loaden.

Waar ze loopt te wandelen

De ijsbaan krijgt net als bij de laatste editie weer een looppad langs de baan. Daarmee hebben ze in hun ogen een leuke doorgang gecreëerd voor bezoekers van het centrum. Het pad is breed genoeg voor rolstoelers. Uiteraard is het niet de bedoeling dat je er met de fiets doorheen gaat. Ook vragen ze je alvast om niet je fiets te parkeren voor de ingangen van het pad.

Iedere dag klinkt jouw lach

Iedere dag even schaatsen. Dat doet Sem het liefst. Daarom koopt hij altijd een passe-partout, zodat ‘ik iedere dag even kan schaatsen als ik dat wil’.

Sem is 13 jaar en komt al jaren op de ijsbaan. “Ik ben gek op schaatsen en de activiteiten die er bij het Winterfestijn zijn. Vooral het ijsbiken vond ik super leuk!” Inmiddels is Sem bijna net zo oud als het Winterfestijn (de twee verloren jaren tellen we maar niet mee).

Stap voor stap

Al enige jaren leren de geweldige leraren van Exerceo tijdens het openingsweekend kinderen schaatsen. Dit jaar hebben ze extra lesdagen toegevoegd! De heren en dames van schaatstrainingsgroep Exerceo hebben al menig jongen en meisje training gegeven. Stap voor stap leren kinderen de techniek van het schaatsen onder de knie te krijgen.

De schaatslessen zijn dit jaar te volgen op 17 en 18 december én op 27 en 28 december. De lessen zijn van 9.00 tot 11.00 uur en kosten 40 euro. Je krijgt dan twee ochtend achter elkaar les. De lessen zijn voor kinderen van 5 tot ongeveer 11 jaar en zijn echt bedoeld voor kinderen die nog niet of niet zo goed kunnen schaatsen. Het weekend van 17 december zit inmiddels vol. Voor 27 en 28 december is nog plek.

Wil je je zoon of dochter opgeven voor de schaatslessen? De ticketlijn is inmiddels open.

Pinguindans

Ze staan nu al drie jaar werkloos in het magazijn van het Winterfestijn te navelstaren. De panda’s, ijsberen en pinguins. Deze geweldige schaatshulpjes hebben er zin in en kunnen niet wachten om jou te leren schaatsen!

Liefde voor muziek

Het repertoire is inmiddels bekend. Maar we verklappen natuurlijk nog niet alles. Woensdag 21 december staat weer garant voor een swingende avond met Popkoor Akkoord. Dit 35-koppig Elster gezelschap, sinds dit seizoen onder leiding van Kim de Fuijk, treden die avond twee keer op, om 20.00 uur en om 21.00 uur. Het koor neemt een volledige liveband mee, bestaande uit een drummer, een toetsenist, twee gitaristen en een basgitarist. Op de playlist staan uiteraard kerstnummers, maar ook muziek van Rag’n’Bone Man, The Cranberries, Elton John en Imagine Dragons.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen