Herberg De Aandacht eindigt met inspirerende slotmiddag

Foto: Petra Scheutjens

Heteren – Herberg De Aandacht opende in oktober 2015 de deuren. Zeven rijke jaren volgden. Met het drukbezochte Wereldkoken, filmavonden met inleidingen en levendige nagesprekken, concerten, muziekavonden, lezingen, excursies, creatieve workshops, high teas met thema en twee boekpresentaties.

Heel veel mensen, kerkelijk en niet-kerkelijk, hebben hun weg naar de Herberg gevonden en daar genoten van de activiteiten. Dat stemt het team van de Herberg tot grote dankbaarheid.

Beperkt aantal bezoekers

Desalniettemin is het team tot de conclusie gekomen dat er een zeker verzadigingspunt is bereikt. Niet omdat ze niet gelukkig meer zijn met hun activiteiten, want die voorzien nog altijd in een behoefte. Wel hebben ze gemerkt dat hun bezoekerskring beperkt blijft, hoe trouw deze ook mag zijn. Bovendien is het soms een hele toer om vrijwilligers (gastvrouwen en -heren) te vinden voor de ondersteuning van de activiteiten. En last but not least is het pastoraal team erg klein geworden.

Dit alles heeft ertoe geleid dat Herberg De Aandacht in 2023 zal ophouden te bestaan. Met pijn in het hart, maar toch vastbesloten stellen zij jou hiervan in kennis.

Parochiecentrum Elst

Maar ze doen niet zomaar het licht uit. Het programma brengen ze grotendeels onder in het aanbod van het parochiecentrum in Elst. Dat moet de komende jaren uitgroeien tot het kloppende hart van de parochie H. Maria Magdalena. Hun activiteiten zullen prima passen in het programma van het parochiecentrum. Wat vruchtbaar en van waarde is gebleken kan op deze manier worden voortgezet, alleen dan niet meer onder de vlag van de Herberg.

De activiteiten van het eerste halfjaar van 2023 kunt u vinden op de website van de parochie H. Maria Magdalena.

Slotmiddag

Omdat goed afscheid nemen belangrijk is én omdat ze graag iets moois willen nalaten in de vorm van een boekpublicatie, nodigen zij jou graag uit voor een gezellige en inspirerende slotmiddag op zaterdag 14 januari, in de kerk naast de Herberg. Je bent van harte welkom!

De inspirerende en gezellige middag duurt van 14.00 tot 17.00 uur met inloop vanaf 13.30 uur. De toegang is gratis. Je aanmelden is niet verplicht maar wel prettig in verband met de catering. Het programma is als volgt:

  • Ontvangst met koffie, thee en wat lekkers.
  • Terug- en vooruitblik.
  • Presentatie van het boek ‘Schudden aan de psalmboom’ van pastor Victor Bulthuis.
  • Voorstelling van zandkunstenares Helene Wieringa.
  • Muziek door Inge en Lise van Marwijk.
  • Mogelijkheid tot aanschaf en laten signeren van het boek.
  • Napraten met een hapje en drankje.

Voor nu danken zij jou hartelijk voor jouw betrokkenheid bij Herberg De Aandacht in de afgelopen jaren. Ze hopen jou in het nieuwe jaar te mogen begroeten bij (een van) de activiteiten in Elst.

Bron: Nieuwsbrief Herberg De Aandacht

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen