Concert Shantykoor Alle Hens in Theater De KiK

Shantykoor Alle Hens
Shantykoor Alle Hens
Foto: Shanty Alle Hens

Elst – Kom luisteren naar het Shantykoor Alle Hens op zondagmiddag 29 januari om 14.00 uur. Zij treden om 14.00 uur voor jou op in Theater De KiK in Elst. Kaartjes zijn te koop via deze link..

Het zingen van shanty’s is in Nederland opgenomen als Immaterieel Cultureel Erfgoed en het shantykoor Alle Hens heeft daar inmiddels 22 jaar ervaring mee.

Shanty

De oorspronkelijke betekenis van het woord shanty (negerhut) is ontstaan in de 19e eeuw bij het laden en lossen van de zeilschepen. De liederen die ontstonden tijdens het zware werk en door de hardwerkende  bemanning werden gezongen noemde men in de volksmond shanty’s. Vanaf begin 1900 kwamen daar ook zeemansliederen bij en werd vooral ook aan de Nederlandse visserij zingend aandacht besteed.

Shantykoor Alle Hens heeft een uitgebreid repertoire met Engelse, Duitse maar vooral ook Nederlandse shanty’s en zeemansliederen. Het meer dan 40 leden tellende koor neemt het publiek op meeslepende wijze mee naar de sfeer op de vroegere zeilschepen en bezoeken aan obscure kroegen in de havens overal ter wereld.

Zeeschuimers gezocht

Het koor kan zeker nog een aantal “Zeeschuimers” gebruiken en dit concert is voor de graag zingende twijfelaars een prachtige gelegenheid om alvast de sfeer te proeven. Geschoold zingen is geen eis maar enthousiasme is een pré. Wacht vooral niet tot jouw pensioen want het zingen van shanty’s moet je eigenlijk al voor die tijd gaan doen.

Het koor repeteert op de woensdagavonden van 19.30 tot 21.30 uur in de Oldenburg in Driel en men kan vrijblijvend tot 2 maanden gratis meezingen. Door de zaalgrootte is het aantal kaarten enigszins beperkt, dus tijdig bestellen via de telefoon of website van Theater De KiK is daarom zeker aan te raden.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen