Met korting naar de voorstelling ‘In de Schaduw van Rembrandt’

Rembrandt had ook een schaduwkant
Rembrandt had ook een schaduwkant
Foto: Wikimedia

Elst – Vrouwen met Lef willen de voorstelling ‘In de Schaduw van Rembrandt’ van Julika Marijn onder de aandacht brengen. Krachtige vrouwen die hun eigen weg en stem zoeken, is een terugkerend thema in het theaterwerk van Julika Marijn. Eerder maakte ze succesvolle solovoorstellingen over Etty Hillesum, prinses Diana en Helene Kröller-Müller.

Julika Marijn speelt ‘In de Schaduw van Rembrandt’ op 18 februari om 20.30 uur in Theater de KiK in Elst. Leden van Vrouwen met Lef krijgen een korting van 25% op de entree. Zij betalen € 14,25 i.p.v. € 19,- en dat is inclusief drankje.

In de Schaduw van Rembrandt

Geertje Dircx was Rembrandts tweede vrouw. Ze was jarenlang zijn minnares en voedde zijn zoon Titus op. Ze zag zijn meesterwerken, waaronder De Nachtwacht, ontstaan en stond zelf ook model voor de grote schilder. Totdat Hendrickje Stoffels ten tonele verscheen. Geertje werd bruut opzijgeschoven en uiteindelijk door Rembrandt opgesloten in een tuchthuis.

Tegen het decor van wat eerder de Gouden Eeuw werd genoemd, laat Julika Marijn de vrouw aan het woord die de schaduwkant van Rembrandt aan den lijve ondervond. Al meer dan 350 jaar staat ‘de meester van het licht’ wereldwijd in de schijnwerpers. In de schaduw van Rembrandt is de herstory van Geertje; een eigentijdse voorstelling over de keerzijde van genialiteit en roem, de kracht om het licht te blijven zoeken, loyaliteit en de bittere grenzen daarvan.

Meld je aan

Wil je gebruik maken van deze korting? Meld je dan aan door een e-mail te sturen naar [email protected]. De betaling vindt plaats op de avond van de voorstelling aan de kassa van de KiK. Meer info over de voorstelling vind je op Theater De KiK.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen