Concert kerk Hemmen met het ensemble Romancero

Hervormde Gemeente Hemmen
Hervormde Gemeente Hemmen
Foto: Overbetuwe Nieuws

Hemmen – Het eerste concert in de kerk van Hemmen dit jaar zal plaatsvinden op zondag 23 april om 15.00 uur. Het wordt verzorgd door het ensemble Romancero bestaande uit Mirjam Wesselink de Barrientos sopraan, de 16 jarige Gustavo Barrientos Wesselink klavecimbel en Rodrigo Barrientos percussie en voordracht. Het programma dat zij brengen draagt de naam ‘Floris ende Blancefloer & het Tapijt van Assenede’.

Een Liefdesromance met Oosterse Pracht

Muzikale vertelling van het eeuwenoude en wijd verspreide liefdesverhaal van “Floris ende Blancefloer”, dat lange tijd Europa, Noord Afrika en het Midden-Oosten in zijn greep hield. Het vertelt over een verboden liefde tussen prins en slavin en tussen Moren en Christenen. Een verboden liefde die toch mogelijk werd, gedreven door volharding, pijn en smart maar boven alles: gedreven door elkaars hartstocht.

Ensemble Romancero, dat zich toelegt op het uitwerken en vertolken van romances, heeft aan de hand van wijd verspreide variaties en vertakkingen van dit verhaal, de muziek en de projectie gemaakt voor deze voorstelling. In een afwisseling van zang en gesproken voordracht, zal met behulp van deze projectie, dit middeleeuws sprookje weer tot leven worden gewekt. Een beleving en een unieke ervaring op zich.

Toegang € 10,00 Kinderen tot 12 jaar € 5,00. Voorverkoop kaarten via de website van de hervormde gemeente Hemmen en de website van het CNME Hemmen.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen