Jan-Willem Rozenboom Plays Bach – Seven Pianotranscriptions

Jan-Willem Rozenboom achter de piano
Jan-Willem Rozenboom achter de piano
Foto: JW-Rozenboom

Elst – Pianist en componist Jan-Willem Rozenboom geeft op zaterdag 8 april om 20.30 uur een college in theater De KiK. Jan-Willem vertelt over de muziek van Bach en speelt eigen bewerkingen op bekende stukken. Kaartjes zijn te verkrijgen via theater De KiK, telefonisch via 06-838 965 81 en aan de kassa.

Jan-Willem Rozenboom plays Bach

Rozenboom toert dit seizoen met zijn nieuwe album ‘Jan-Willem Rozenboom plays Bach – Seven Pianotranscriptions’ langs de theaters. Met bijzondere, eigen bewerkingen die hij heeft gemaakt van aria’s, orgelstukken en vioolcomposities en als hoogtepunt van het concert de beroemde Chaconne in een bewerking voor alleen de linkerhand door Johannes Brahms.

Vanzelfsprekend vertelt Rozenboom in dit nieuwe programma ook weer enthousiast over de muziek en over Bach en wisselt hij de muziek van Bach af met andere composities. Zo komt ook de fuga die hij schreef op de melodie van ‘Brabant’ voorbij, het lied dat hij samen met Guus Meeuwis componeerde geïnspireerd door de aria van de Goldbergvariaties.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen