Historisch moment: Noa van Baarle gekroond tot eerste Kersenkoning

Foto: Aniek Smids

Driel – In afwijking van de traditie kroonde Driel met trots Noa van Baarle tot de allereerste Kersenkoning, waarmee een decennialange erfenis van Kersenkoninginnen werd doorbroken. Een belangrijke mijlpaal in haar rijke geschiedenis van het Kersenfeest, het welbekende jaarlijkse dorpsfeest,

Dit besluit betekent dat het dorp zich inzet voor inclusiviteit en de erkenning van de diverse talenten en bijdragen van haar inwoners.

Perfecte kandidaat

Kersenkoning“We zijn enorm trots en blij om Noa van Baarle als onze allereerste Kersenkoning te hebben,” zei Hans Jansen. “Noa heeft bewezen de perfecte kandidaat voor deze rol te zijn en belichaamt de waarden en de geest van ons dorp en dorpsfeest. Samen met zijn Adjudant, Karos, zullen zij optreden als gewaardeerde vertegenwoordigers voor onze gemeenschap en ons gekoesterde Kersenfeest.”

Jansen benadrukte verder Noa’s toewijding aan het dorp door te zeggen: “Noa en Karos zijn de ultieme vrijwilligers, zij zullen hun tijd en inzet bijdragen aan verschillende Kersenfeestactiviteiten, waaronder helpen achter de bar en het ondersteunen van onze festiviteiten. Bovendien zullen ze onze oudere inwoners en basisscholen bezoeken en ons dorp als Kersenkoning vertegenwoordigen.”

Noa van Baarle, de nieuw gekroonde Kersenkoning, liet weten trots en enthousiast te zijn over deze belangrijke prestatie. “Ik ben enorm trots om de allereerste Kersenkoning van Driel te zijn,” zei Noa. “Het is een eer om deze taak te vervullen als vertegenwoordiger van ons dorp en ik kijk er enorm naar uit om me deze week in te zetten voor het Kersenfeest.”

Verzoek van de inwoners

Kersenkoning

Het besluit om de rol van Kersenkoning te introduceren kwam als reactie op de verzoeken van de inwoners van Driel, die graag wilden dat niet alleen vrouwen zich konden aanmelden als hun Kersenregent. De organisatie van Kersenfeest is van mening dat deze vooruitstrevende stap zowel juist is als op het juiste moment komt, passend bij de veranderende dynamiek van de samenleving.

Voor meer informatie over dit historische moment en om op de hoogte te blijven van het komende Kersenfeest uit Driel, kun je de officiële website van het festival bezoeken op kersenfeestdriel.nl of de sociale mediakanalen van het feest volgen.

Het Kersenfeest van Driel is een jaarlijks dorpsfeest in Driel, bekend om zijn bloeiende kersenboomgaarden en hechte gemeenschap. Het festival viert de kersenoogst, met een verscheidenheid aan spelletjes, activiteiten en feesten voor alle leeftijden. Het Kersenfeest van Driel wil inwoners, bezoekers en kersenliefhebbers samenbrengen om de vreugde en warmte van de levendige dorpsgemeenschap te ervaren. Het Kersenfeest van dit jaar loopt tot en met 2 juli.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen