Wethouder Rik van den Dam ruimt zwerfafval op in Elst

Zwerfafvalbrigade en  wethouder Rik
Zwerfafvalbrigade en wethouder Rik
Foto: Afvalbrigade Elst Schoon!

Elst – Wethouder Rik van den Dam liep op zaterdag 17 september mee met de vrijwilligers van Zwerfafvalbrigade Elst Schoon in het kader van World Cleanup Day.

Na een uur lopen door een van de wijken van Elst zijn de vuilniszakken gevuld met veel blikjes, papiertjes, een parasolbuis, een zak huisvuil en ander rondslingerend afval. Vrolijk maakt de brigade een groepsfoto met uiteraard de duimen omhoog. Want tevreden zijn ze, al zou het mooi zijn wanneer het niet meer nodig zou zijn om afval te rapen. Wethouder Rik vertelt dat hij het uur rondstruinen met afvalzak en grijpstok veel meer vindt dan alleen opruimen: “je gaat echt nadenken over wat je weggooit”. Noud (6 jaar) was zaterdag de jongste van het stel; “ik vind het gewoon leuk”.

Gezamenlijk schoonhouden omgeving

De Zwerfafvalbrigade ondersteunt mensen bij het gezamenlijk schoonhouden van hun eigen omgeving. De huidige groep bedraagt uit circa 30 leden die in wisselende samenstellingen lopen. Op de zaterdag, 1x per 3 weken, lopen zij een uurtje in Elst. Daarnaast lopen veel vrijwilligers ook eigen routes.

Ook interesse om te helpen met het schoonhouden van Elst? Sluit je dan aan bij de Afvalbrigade Elst Schoon! Je kunt zelf op pad op momenten dat het jou uitkomt. Of je sluit je aan tijdens de gezamenlijke momenten. Lid worden of meer informatie? Mail naar [email protected].

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen