Basisschoolleerlingen halen elektronisch afval op tijdens E-Waste Race

Lessen op school over de E-Waste Race
Lessen op school over de E-Waste Race
Foto: Gemeente Overbetuwe

Heb je elektronisch afval in huis waar je vanaf wilt, zoals oude of kapotte apparaten en kabels? Meld het nu aan online aan. Kinderen van basisscholen in de gemeente komen het dan tussen 26 september en 20 oktober ophalen als onderdeel van de E-waste Race.

Het afval wordt vervolgens gerecycled of hergebruikt, de kinderen maken kans op een schoolreisje en jij ontvangt kortingscodes voor mooie duurzame producten!

E-wasteGeen tijd geen zorgen

Iedereen kent het wel, je hebt nog oude elektronica rondslingeren. Een oud telefoontje, kapotte dvd-speler of wekker. Toch schiet het er iedere keer weer bij in om deze elektronische apparaten, ook wel e-waste genoemd, weg te brengen.

De E-waste Race is een wedstrijd tussen scholen in een regio om zoveel mogelijk elektronisch afval bij mensen uit de buurt op te halen. Tijdens een E-waste Race kunnen buurtbewoners hun rondslingerende elektronisch afval aanmelden op deze website. Scholieren en buurtbewoners maken dan een afspraak om het afval thuis op te laten halen. De school scoort hier punten mee die op deze site worden bijgehouden. Na vier weken wordt de winnaar bekend die een toffe schoolreis wint. Zo maakt de E-waste race het inzamelen van elektronisch afval leuk, leerzaam en gemakkelijk!

Wist je dat…

  • het recycleproces van 1 mobieltje ongeveer 4 maanden duurt?
  • 84% van je oude laptop nog hergebruikt kan worden?
  • elektronisch afval de snelst groeiende stroom aan afval wereldwijd is?
  • er in onze elektronica giftige stoffen zitten? Bijvoorbeeld de zware metalen lood, kwik, cadmium, beryllium of brandvertragers.
  • om de Nederlandse recycle doelstellingen te halen moeten we 95.000 ton extra e-waste inleveren, dat zijn ongeveer 2 miljoen koelkasten.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen