5,5% van de woningen heeft energielabel F of G, 57,7% heeft A of B

Foto: MVOPro, Pixabay

Sinds de sterk stijgende energieprijzen zijn veel huizenbezitters hun woning aan het verduurzamen. Toch is vandaag de dag nog ongeveer 1 op de 13 huizen in Gelderland extreem slecht geïsoleerd.

Deze energieslurpende woningen krijgen de minst groene energielabels F of G. Wel zijn er grote verschillen per gemeente, zo blijkt uit onderzoek van Independer op basis van data van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en het CBS.

Van energieneutraal (A) tot energieslurpend (G)

Elke woning die wordt verkocht of verhuurd is tegenwoordig voorzien van een energielabel. In Gelderland blijkt 7,7% van de woningen met een geldig energielabel slecht geïsoleerd. Dit percentage is iets lager dan het landelijk gemiddelde van 8,2%. Toch zijn er provincies die het nog veel beter doen. Zo heeft in Flevoland slechts 0,8% van de woningen energielabel F of G.

Lokaal zijn de uitschieters groot binnen Gelderland. In Winterswijk heeft bijvoorbeeld zelfs 14,7% van de woningen energielabel F of G. Nergens in Gelderland is dit percentage zo hoog. In de gemeente Overbetuwe heeft nog maar 5,5% van de woningen het laagste energieniveau.

De gemeenten met het hoogste aantal slecht geïsoleerde huizen zijn:

  • Winterswijk: 14,7% van de woningen is slecht geïsoleerd
  • Renkum: 14,5% van de woningen is slecht geïsoleerd
  • Rheden: 13,8% van de woningen is slecht geïsoleerd
  • Rozendaal: 13,4% van de woningen is slecht geïsoleerd
  • Bronckhorst: 12,7% van de woningen is slecht geïsoleerd

Bron: Independer

Helft van de woningen is energiezuinig

Er is ook beter nieuws. Ruim de helft van de Gelderlandse huizenbezitters (50,9%) heeft namelijk wél een energiezuinige woning met het groene label A of B. Deze huizen zijn juist wel erg goed geïsoleerd, hebben zonnepanelen en gebruiken meestal een duurzame energiebron.

Koploper is Duiven: hier is momenteel al 67,2% van de woningen voorzien van een duurzaam label. Ook in Barneveld (62%) en Wijchen (60,1%) wonen veel mensen in een energiezuinig huis. In de gemeente Overbetuwe zijn 57,7% van de huizen energiezuinig. 36,8% van de woningen zitten qua energiezuinigheid in het midden en hebben energielabel B t/m E.

Bron: Independer

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen