Paddenstoelenexcursie in het Hemmense Bos

Foto: Overbetuwe Nieuws

Hemmen – Gidsen van CNME Hemmen gaan weer op zoek naar paddenstoelen. De herfst is hèt jaargetijde om ze eens goed te bekijken.

Paddenstoelen zijn er in vele vormen, kleuren en geuren. Soms vallen ze levende bomen aan of werken er juist mee samen, maar meestal ruimen ze dood materiaal op.

paddenstoelenexcursieIn alle soorten en maten

Hoe houden we zoveel soorten uit elkaar? Honingzwam, inktzwam, zwavelkopje, tonderzwam, houtknotszwam, Judasoor, enzovoort. Waar groeien ze op, wat is hun functie en hoe verspreiden ze zich? Tijdens deze excursie krijg je er in ieder geval veel over te horen. Om deel te nemen moet je je wel even aanmelden.

Zaterdag 22 oktober wordt de paddenstoelenexcursie in het bos van Hemmen gehouden. De start is om 14.00 uur vanaf het Kerkplein. De kosten zijn 2 euro per persoon (graag contant betalen want er is geen pinmogelijkheid aanwezig.) Aanmelden kan je door een mail te sturen naar [email protected]. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Piet Broekhof op telefoonnummer 06-44 149 876.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen