De Natuurwerkdag komt eraan! Doe je mee?

Foto: LandschappenNL

Op vrijdag 4 en zaterdag 5 november kan heel Nederland weer meedoen aan de Natuurwerkdag, de grootste vrijwilligersdag in het groen.

Samen iets terug doen voor de lokale natuur en biodiversiteit, daar gaat het om! Ook in Arnhem en omgeving werken vrijwilligers aan mooie natuurklussen die bijdragen aan natuurbehoud en -herstel.

NatuurwerkdagVind leuke klussen bij jou in de buurt

Samen met VITENS werken aan een vitaal landschap: daar waar weer zicht moet ontstaan op de waterpartijen waar uiteindelijk het drinkwater uit geput wordt, gaan we aan het werk. Door het hout dat we weghalen in langwerpige stapels te leggen, rillen genoemd ontstaan nieuwe plekjes waar muizen, egels, insecten en nog veel andere dieren zich thuis voelen. Daaraan kan je meedoen bij Fikkersdries in Driel.

De Natuurwerkdag betekent ook het begin van het knot- en snoeiseizoen. Op verschillende zaterdagochtenden knotten en snoeien we in de omgeving van Elst. Kijk op de agenda van Stichting Overbetuwe Groen Natuurlijk.

Bij Voedselbos EcoVredeGaard in Elst zijn er nog diverse natuurklussen die gedaan kunnen worden.en bij Plakscheveld in Bemmel kan je ook aan de slag.

De Natte Ecozone is een prachtig moerasgebied aan de rand van Schuytgraaf. Tijdens de Natuurwerkdag gaan vrijwilligers hier aan de slag met het wegknippen van wilgentassen die tussen het riet in het moeras groeien. Hierdoor kan het bijzondere gebied zijn open karakter behouden. Van de wilgentakken wordt een speelhut gemaakt in de naastgelegen speeltuin.

Op de Koningsheide in Arnhem gaan vrijwilligers aan de slag met het verwijderen van opslag op de heide. Op deze manier blijft de heide open en is er ruimte voor allerlei verschillende diersoorten. Naast een groepje (internationale) studenten is ook de boswachter aanwezig om leuke verhalen te vertellen over dit gebied!

In de uiterwaarden onder Oosterbeek kun je komen wilgenknotten. Door vrijwilligers wordt er in de Rosandepolder onderhoudswerk uitgevoerd aan een groot aantal knotwilgen. De wilgentakken gaan naar Burgers Zoo.

De Natuurwerkdag en de Klimaatweek

Tijdens de Natuurwerkdag gaan jong en oud op meer dan 400 locaties in Nederland aan de slag met een leuke klus in de natuur. Dit jaar valt de Natuurwerkdag in de Nationale Klimaatweek. Door klimaatverandering hebben veel soorten het extra moeilijk. Nóg een reden om je handen uit de mouwen te steken dus! Kom samen met je kinderen, buren, vrienden of familie helpen en draag bij aan jouw omgeving. Wie neem jij mee?!

Kijk voor alle locaties en meer informatie op natuurwerkdag.nl en meld je aan!

LandschappenNL organiseert de Natuurwerkdag in samenwerking met Stichting Landschapsbeheer Gelderland en andere terreinbeherende- en natuurorganisaties. De Natuurwerkdag is mede mogelijk gemaakt door Provincie Gelderland. Nationale Postcode Loterij is partner van de Natuurwerkdag.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen