KNNV: blijf af van wilde planten en paddenstoelen

Foto:

De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV) roept ertoe op af te blijven van wilde planten en paddenstoelen en zo veel mogelijk af te zien van wildplukken. De natuur in Nederland is te kwetsbaar door onder meer droogte, verzilting en een overmaat aan stikstof.

De KNNV signaleert dat wildplukken steeds populairder lijkt te worden, maar zegt dus: niet doen.

Wildplukken

Er zijn volgens een woordvoerder steeds meer – soms commerciële – initiatieven om in de natuur paddenstoelen en wilde planten te plukken. “Soms worden er grote hoeveelheden verzameld en aan restaurants verkocht.” De KNNV spant zich in voor natuurstudie, natuurbeleving en -bescherming.

“Dat doen we al meer dan honderd jaar. En dolgraag willen we onze mooie natuur nalaten aan volgende generaties. Daarbij past het niet als er lokaal schade aan zeldzame soorten plaatsvindt door het op grotere schaal plukken van wilde planten en paddenstoelen.”

Bron: Nieuws.nl/ANP

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen