Workshop appelbomen snoeien op Het Appelland

Foto: Stichting Het Appelland

Elst – Het Appelland is een bijzondere boomgaard in Park Lingezegen bij Elst. Op woensdag 18 februari wordt hier een workshop appelbomen snoeien georganiseerd.

Iedereen die een jonge boomgaard heeft en wil leren hoe deze te onderhouden is welkom. In een ochtend leer je de basisbeginselen van het snoeien. De ochtend start met koffie/thee en natuurlijk appeltaart.

Leer de basis van het beheer van een boomgaard

Een van de initiatiefnemers van Het Appelland, Michael Witjes brengt je graag zijn uitgebreide kennis over het beheren van boomgaarden over.  Hij geeft het liefste iedereen de liefde voor het landschap en in het bijzonder voor hoogstamfruit mee met zijn jarenlange ervaring.

Michael: “We hebben Het Appelland vier jaar terug aangelegd en zijn de plek nog steeds aan het ontwikkelen. De appelboompjes zijn nog jong, ideaal om tijdens de workshop de basis van het snoeien in de praktijk over te brengen. We vertellen over ogen, knoppen, vormsnoei, dynamische snoei en hoe je de boomgaard extensief kan beheren. Eigenlijk de basis van een boomgaard gestoeld op ecologische waarde en verschillende zienswijzen van snoeien.

Natuur als uitgangspunt op Het Appelland

Op Het Appelland is de natuur steeds het uitgangspunt. Zo wordt er weinig gemaaid, wordt de bodem met rust gelaten en wordt er geen gifspuit gebruikt. In de boomgaard staan niet alleen appelbomen maar ook hazelaars, zwarte bessen, lindes, peren en andere noten en struiken om zo meer biodiversiteit te krijgen. Eigenlijk zijn er drie boomgaarden aangelegd, naar het gedachtegoed van drie zogenaamde pomologen ofwel appeldeskundigen. Zo is er een boomgaard met soorten van voor 1750, een boomgaard met soorten van rond 1900 en een met soorten van rond 1950. Elke boomgaard wordt op een andere manier beheerd.

Meer informatie en aanmelden

De workshop kost 25 euro inclusief koffie/thee en appeltaart en  is mede mogelijk gemaakt door Park Lingezegen. Hij vindt buiten plaats op Het Appelland in Park Lingezegen bij Elst.
Aanmelden kan via [email protected]

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen