Samen wandelen over het 2e Overbetuwse Klompenpad

Elst – Het nieuwe Klompenpad in Park Lingezegen is officieel in gebruik genomen. Het is het tweede Klompenpad dat gemeente Overbetuwe rijk is. Sven van Rijswijk, directeur van Park Lingezegen en Erwin Reinhard van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) hielden een welkomstwoord.

Na de onthulling van het startpaneel wandelden de aanwezigen een deel van het nieuwe Klompenpad. Het pad meandert door het natuurgebied en zelfs door een weiland met koeien. Het is een prachtige wandeling maar niet geschikt voor mensen met een beperking. Bij het voedselbos zijn honden bovendien niet welkom.

Omleidingsroute broedseizoen

Een deel van de route is afgesloten tijdens het broedseizoen van 1 april tot 31 juli en kan je een omleiding volgen. Je bent te voet welkom op de aangegeven paden. Honden zijn niet toegestaan in het voedselbos. Het plukken van bloemen en/of vruchten is niet toegestaan, Respecteer de planten en de dieren en laat geen vuil of afval achter. Je bent welkom van zonsopkomst tot zonsondergang.

Overbetuwse klompenpadRubber door de blubber

Wethouder Wijnte Hol: “Ik ben blij met het tweede Klompenpad in onze gemeente. Park Lingezegen is van iedereen, voor iedereen. Ik ben een persoonlijke voorstander van klompenpaden, waarvan ik er zelf 32 van heb gelopen. Laarzen aan, met rubber door de blubber vind ik nog altijd geweldig! Zo’n Klompenpad brengt heel veel werk met zich mee; met behulp van vrijwilligers is dit pad tot stand gekomen en het onderhoud zal ook door hen worden gedaan. Daarvoor onze dank.”

Park Lingezegen is een groot landschapspark tussen Arnhem en Nijmegen met veel ruimte voor mensen, natuur, cultuur en water. ’t Perckepad is het 147ste Klompenpad en het tweede Klompenpad in Park Lingezegen, gelegen in het noordelijke deel. In het midden en het zuiden van het park worden nog twee Klompenpaden ontwikkeld.

Lees ook: Feestelijke opening Klompenpad ‘t Percksepad in Park Lingezegen

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen