Honing slingeren op Park Lingezegen

Kom ook honing slingeren!
Kom ook honing slingeren!
Foto: Hanjörg Scherzer via Pixabay

Elst – Op Landerij de Park wordt op zondag 13 augustus weer honing ‘geoogst’. Kinderen kunnen hierbij assisteren. De kinderen nemen deel aan een parcours. Ouders gaan niet mee naar binnen, maar kunnen via de ramen volgen wat er gebeurt.

Elke tien minuten meedoen

slingerenEr kunnen 8 à 9 kinderen tegelijkertijd in de Pakschuur zijn om te helpen. Hiertoe worden volgnummers uitgereikt bij de entree naast de vuurstookplaats. Iedere 10 minuten schuiven de kinderen één station door. Hiermee voorkomen ze dat kinderen en hun ouders lang moeten wachten op hun beurt en in de tussentijd iets anders kunnen gaan doen.

De drie ‘werkstations’ zijn van buitenaf goed te zien voor de (groot)ouders. De kinderen ontzegelen achtereenvolgens raten, slingeren de honing en daarna bottelen ze deze in potjes. De kinderen kunnen à € 5,= per etiket een zelf gevuld potje honing mee naar huis nemen.

slingeren

Onder begeleiding

In de Pakschuur zullen de imkers de kinderen beschermd begeleiden langs de werkstations. Buiten de Pakschuur zal iemand aanwezig zijn om toe te lichten wat er binnen zoal gebeurt. Op die manier kunnen kinderen hun ervaringen achteraf met de ‘buitenstaanders’ delen. De kinderen komen door de deur aan de oprit weer naar buiten.

Als kinderen aan de beurt zijn om binnen aan het werk te gaan, kunnen ouders een etiket kopen. Als de kinderen klaar zijn kunnen deze op hun potje worden geplakt. Leuk voor op de eettafel! In de kijkruimte van de bijenstal kunnen kinderen zien hoe de honig door de bijen binnen wordt gebracht. Na deze dag weten ze  dus ook hoe die op hun boterham of in de thee terecht komt.

Meer informatie

De demonstratie honing slingeren vindt plaats op zondag 13 augustus van 13:30 tot 16:00 uur op Park Lingezegen, De Park in Elst. Je hoeft geen beschermende kleding mee te nemen, daar wordt voor gezorgd.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen