Lezing over insecten en planten

Foto: Frauke Feind via Pixabay

Hemmen – Het CNME organiseert op dinsdag 26 september een lezing over insecten en planten. De lezing wordt gegeven door Herman Thunnissen en  Koen van Setten

Veel bloemplanten zijn voor hun voortplanting geheel of gedeeltelijk afhankelijk van bestuiving door insecten.planten

Planten en hun bestuivers

Wie mocht denken dat bloemen stuifmeel maken en dan maar stilletjes af blijven wachten tot er ooit een dier toevallig passeert om te bestuiven, vergist zich sterk. Er bestaan fascinerende relaties tussen planten en hun bestuivers. Beide zijn van elkaar afhankelijk en hebben zich voortdurende aan elkaar aangepast, met als gevolg een grote variatie in eigenschappen en strategieën. Tijdens de lezing zal de afhankelijkheid van planten en insecten met veel voorbeelden nader toe worden gelicht.

Meer informatie

De lezing is op dinsdagavond 26 september vanaf 20.00 uur in Dorpshuis De Oude School, Kerkplein 4, in Hemmen. De consumpties zijn voor eigen rekening. Entree is 5 euro p.p. Graag contant ter plekke of overmaken naar NL34 RABO0154 4559 38 o.v.v. lezing insecten en planten.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen