Samen voor natuur dichtbij huis. Help mee tijdens de Natuurwerkdag 2023!

Foto: LandschappenNL

Groene handjes in de lucht voor de Natuurwerkdag 2023! Samen met heel Nederland gaan we deze editie weer voor een mooi resultaat, doe jij mee? Op vrijdag 3 en zaterdag 4 november kun je net als 15.000 andere enthousiaste deelnemers weer meehelpen.

Kom bollen planten, ontdek je eigen kracht tijdens het wilgen knotten of bouw mee aan een duurzame takkenril. En vooral, geniet van de frisse buitenlucht, leer nieuwe mensen kennen en ervaar hoe gezellig het is om samen iets te betekenen voor de natuur.

De Betuwe

Ook in en rond de Betuwe werken vrijwilligers aan mooie natuurklussen die bijdragen aan natuurbehoud en -herstel. Kom bijvoorbeeld wilgen knotten in de uiterwaarden van Randwijk. De knotgroep Heteren en Randwijk knot de wilgen om en om, zodat er een schuilplaats blijft voor (steen)uilen, weidevogels, wilde bijen, vlinders en kleine knaagdieren. Kom zagen, knotten en slepen. Meld je aan voor een gezellige ochtend!

De particuliere woonvereniging op landgoed Thedinghsweert organiseert dit jaar ook weer een klus. Op dit prachtige historische landgoed vlak bij Tiel kun je helpen met het knotten van wilgen, het verstevigen van de oevers van de Linge of het oogsten van het rietveld van de waterzuivering. Daarnaast zijn er ook nog klussen in de fruitboomgaard en wordt een grote haag teruggezet om meer dichtheid in de wal te krijgen. Help je mee?

Naast Randwijk en Tiel kun je nog op twee andere locaties wilgen knotten. Op vrijdag kan dat ten noorden van Elst en op zaterdag langs een sloot op Fikkersdries bij Driel. Ga lekker een ochtend samen met anderen aan de slag in de frisse buitenlucht. Of, zoals een bestuurslid van de knotgroep Heteren en Randwijk het zegt: wilgenknotten werkt beter voor je dan de sportschool. Meld je dus snel aan!

Samen aan de slag

Al 23 jaar organiseert LandschappenNL samen met de provinciale Landschapsbeheerorganisaties elke eerste vrijdag én zaterdag van november de Natuurwerkdag. Het grootste vrijwilligersevenement in het groen! Op meer dan vijfhonderd locaties in heel Nederland zetten trotse vrijwilligers samen de schouders eronder. Groene vingers of niet, iedereen is welkom op de Natuurwerkdag!

Ook als je geen ervaring hebt met klussen in het groen. We organiseren de Natuurwerkdag juist om deelnemers kennis te laten maken met groen vrijwilligerswerk en zijn blij met ieders hulp.

Kijk voor alle locaties en meer informatie op natuurwerkdag.nl en meld je aan!

LandschappenNL organiseert de Natuurwerkdag in samenwerking met Stichting Landschapsbeheer Gelderland en andere terreinbeherende- en natuurorganisaties. De Natuurwerkdag is mede mogelijk gemaakt door Provincie Gelderland. Nationale Postcode Loterij is partner van de Natuurwerkdag.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen