Bijenhotels maken in Heteren en Herveld

Foto: Peter Eekelder

Wilde bijen hebben het moeilijk maar we kunnen ze een handje helpen. Met bijenhotels helpen we bepaalde wilde bijen zoals de metselbij aan een nestplek.

Ook allerlei andere insecten profiteren van het insectenhotel. Om de biodiversiteit te versterken organiseren Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) de gemeente Overbetuwe twee cursussen bijenhotels maken op 12 en 13 april. Voor materialen en gereedschap wordt gezorgd. Deelname is gratis maar vooraf aanmelden is nodig. Er is plek voor maximaal 20 deelnemers per cursus. Heb je een geschikte plek voor een insectenhotel? Meld je snel aan via de website van SLG: slgelderland.nl.

Cursus bijenhotels maken

Vooraf is er een korte presentatie over wilde bijen. Onder begeleiding van een adviseur van SLG ga je aan de slag met gaten boren in boomstammetjes en het kistje opvullen met riet en leem. De activiteit is geschikt voor jong en oud. Kom je met je kind(eren) of je kleinkind(eren), geeft dit ook dan tijdig door i.v.m. de beschikbare ruimte. Per huishouden kan er 1 kistje gevuld worden, die je daarna mee neemt en thuis ophangt.

  • Vrijdagmiddag 12 april van 13:00 tot 16:00 uur. Locatie: Landgoed Overbetuwe kinderboerderij, Uilenburgsestraat 3 6666 LA Heteren
  • Zaterdagochtend 13 april van 09:30 tot 12:30 uur. Locatie: Museumboerderij den Tip onder de Hooimijt, Merkenhorststraat 2, 6674 AH Herveld. We gaan aan de slag onder de hooimijt. Bezoekers kunnen hier koffie en appelflappen kopen.

Samen op de bres voor bijen

Na de cursus begint op maandag 15 april de Nationale Bijentelling.

Deze activiteit is onderdeel van het project Samen op de bres voor bijen in Overbetuwe. Vorig jaar zijn informatieavonden georganiseerd over wilde bijen en konden grondeigenaren zich opgeven voor een advies voor bijvriendelijke beplanting op hun terrein. Kijk voor meer informatie en aanmelden voor de cursus bijenhotels maken op slgelderland.nl/projecten/bijen-overbetuwe.

Deze activiteit wordt mogelijk gemaakt dankzij de gemeente Overbetuwe en de provincie Gelderland.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen