Gemeente Overbetuwe wil met bewoners tot een nieuw bestemmingsplan komen

Foto: Gemeente Overbetuwe

Denk en werk mee aan het ontwerp van het nieuwe bestemmingsplan voor jouw dorp. Een flatgebouw? Nieuwe woningen voor starters? Zelf energie opwekken?

Driel, Valburg, Randwijk en Slijk-Ewijk hebben een nieuw bestemmingsplan nodig. Een bestemmingsplan is een plan dat de regels geeft over wat mag op een bepaalde plek. De buitengebieden tellen niet mee in dit plan. Normaal gesproken doet de gemeente dit zelf. Nu wil gemeente Overbetuwe het plan samen met inwoners en ondernemers maken. Doe je ook mee?

Doe online mee

Vanaf 27 januari kun je via www.OnsOverbetuwe.nl/flexibelbestemmen stellingen bedenken over jouw dorp. Later kun je hierop reageren en bekijkt gemeente Overbetuwe of er genoeg mensen zijn, die het met de stellingen eens zijn. Als dat zo is, komt deze stelling in het ontwerp voor het bestemmingsplan. Daardoor kunnen regels die ervoor Driel, Valburg, Randwijk en Slijk-Ewijk zijn, veranderen.

Kom langs

De komende tijd zijn vertegenwoordigers van gemeente Overbetuwe in de dorpen aanwezig. Je kunt dan altijd even binnen lopen om vragen te stellen of ideeën te delen. Ook helpt gemeente Overbetuwe je graag bij het maken of reageren op de stellingen.

  • 27 januari, 15.00 uur – 19.00 uur – Slijk Ewijk, Beatrixcentrum
  • 29 januari, 15.00 uur – 19.00 uur – Randwijk, Randwijkse Hof
  • 3 februari, 15.00 uur – 19.00 uur – Valburg, De Viersprong
  • 5 februari, 15.00 uur – 19.00 uur – Driel, De Oldenburg

Nieuwsgierig of vragen?

Heb je vragen of wil je graag meer weten? Neem dan contact op via [email protected]. Voor het op papier aandragen van stellingen kun je telefonisch contact opnemen via 06 30780187. Doe mee en bepaal ook wat er in het nieuwe plan komt!

Waarom meedoen?

Door jou en andere inwoners mee te laten denken, past het nieuwe bestemmingsplan beter bij de behoeften van inwoners en ondernemers. Als je actief deelneemt, heb je invloed op het nieuwe plan. Doe je niet mee, dan bepalen anderen wat er in het plan komt. Uiteindelijk is het de gemeenteraad
die besluit of het ontwerp van het bestemmingsplan definitief wordt vastgesteld. Hoe telt jouw mening?

Nieuwe stellingen toevoegen over jouw dorp

Vanaf 27 januari kun je via www.OnsOverbetuwe.nl/flexibelbestemmen zelf nieuwe stellingen toevoegen over jouw dorp.

Hierbij kun je denken aan:
• We gaan onze eigen energie opwekken
• Nieuwbouw is alleen voor starters op de woningmarkt
• Iedereen mag zomaar reclame plaatsen, waar en wanneer hij/zij wil
• Iedereen mag zijn/haar schutting zo hoog bouwen als hij/zij wil

Wanneer wordt een stelling meegenomen?

Als 80% van de deelnemers het met een stelling eens is, wordt deze stelling opgenomen in het ontwerp van het bestemmingplan. Dat gaat als een voorstel naar de gemeenteraad. Een stelling waar minder dan 80% en meer dan 50% het mee eens is, wordt besproken op een discussiebijeenkomst. Hiervoor nodigt gemeente Overbetuwe de inwoners uit die hebben deelgenomen en samen een goede mix vormen. Zijn er na de discussie stellingen die uiteindelijk op een score van 80% of meer mogen rekenen, dan worden deze alsnog meegenomen als afspraken voor het
bestemmingsplan.

Flexibeler plan

Door mee te denken en te praten kan het bestemmingsplan ‘flexibeler’ worden. Hoe ‘flexibel’ het nieuwe plan wordt, is afhankelijk van jouw inbreng en die van andere inwoners en ondernemers die meedoen.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden