PvdA-Statenleden brengen werkbezoek aan Lingewaard en Overbetuwe

Foto: Overbetuwe Nieuws

Op woensdag 11 maart brengt de fractie van de PvdA uit de Gelderse Provinciale Staten een werkbezoek aan de PvdA-afdelingen in Lingewaard en Overbetuwe.

Ze brengen een bezoek aan NEXTgarden en samen met onder meer waarnemend burgemeester Josan Meijers ook Park Lingezegen, waar zij onder meer in gesprek gaan over de woondeal Arnhem-Nijmegen, Railterminal Gelderland en regionale samenwerking.

Een bezoek aan NEXTgarden

Het gezelschap zal eerst een bezoek brengen aan het ontwikkelingsgebied NEXTgarden in de agricorridor A15. Hier worden zij ontvangen door projectleider Paul Hospers. In dit gebied voor tuinbouw met meer dan 200 bedrijven en ruim 2000 arbeidsplaatsen bruist het van innovatie.

NEXTgarden streeft naar klimaatneutrale teelt en heeft onder meer een groot warmtenet met CO₂-koppeling. Over de wijze waarop zij dit aanpakken laten de provinciale en lokale PvdA-fracties zich informeren.

Landerij De Park in Park Lingezegen

In de middag brengt het gezelschap een bezoek aan Landerij De Park in Park Lingezegen. Hier gaan de fracties onder andere met waarnemend burgemeester Josan Meijers in gesprek over de Railterminal Gelderland, de woondeal Arnhem-Nijmegen, regionale samenwerking en (openbaar) vervoer.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen