Gezocht: Roosje in Heteren

HETEREN- Wil jij een ontdekkingsreiziger zijn in jouw eigen dorp? Ga dan op zoek naar Roosje van Heteren!

Kleur en win! Zwart-wit denken is makkelijk. Dus geven kinderen kleur aan de toekomst. De Roosje kleurplaat is verkrijgbaar bij Hip & Hebbes. Alle kinderen in Heteren mogen meedoen.

Roosje zoeken

In Heteren kan je Roosje spotten bij 75 woningen en er komen regelmatig nieuwe Roosjes bij! Kinderen kunnen, met hun ouders zelfgemaakte Roosje van Heteren kleurplaten zoeken. Je kan ze in het hele dorp tegen komen! Een leuke activiteit voor alle inwoners, corona veilig. Kinderen kunnen op een blaadje noteren waar ze Roosje hebben gezien. Dit kan ook met jouw mobiel; leg het vast op Google Maps. Maak een foto van Roosje en deel het op de Facebookpagina van Roosje van Heteren.

Barbara Recourt:

“Samen met Fons Broess heb ik een kunstwerk gemaakt. Het was een corona burgerinitiatief van Heteren om Roosje te laten floreren in het straatbeeld. Roosje staat symbool voor het omarmen van een nieuw groeiend cultureel fenomeen en het personaliseren van de openbare ruimte. Roosje is een object, wordt een icoon, dat je nu neerzet om jouw voortuin en jouw straat mooier te maken. En straks als kunstwerk in het groot te zien is in jouw dorp. In samenwerking met de kunstenaars Barbara Recourt en Fons Broes, de dorpsraad en Heteren Sociaal ontwikkelen we met de bewoners van Heteren een nieuw cultureel evenement die voortbouwt op de iconische en speelse sociale karakter van het mythisch sprookjesfiguur ‘Roosje van Heteren’.

Tot 15 juli

Tot woensdag 15 juli heb je de kans om alle Roosjes in de voortuinen van Heteren te ontdekken. Samen vormen ze een kunstroute van verwondering, onderzoek en ontmoeting. Omdat je ze waarschijnlijk niet allemaal in één wandeling kunt ontdekken word je gestimuleerd om komende dagen vaker te gaan wandelen. De Roosjes zelf zijn prachtig ingekleurd door kinderen, maar ook volwassenen zijn zeer creatief geweest. Er zijn allerlei soorten Roosjes verschenen en te ontdekken: bijvoorbeeld gehaakte, geverfde, getatoeëerde of gestylde Roosjes en in allerlei huidtinten.

Ben je niet in staat om ze in het echt te zien, dan kun je er ook steeds meer Roosjes bekijken op facebook.com/roosjevanheteren. Tot woensdag 15 juli zijn staan de Roosjes in de voortuinen van Heteren.

Kans op drie keer gratis winkelen

Aangezien alle Roosje tuinbeelden in een mum van tijd adopteert werden, is er speciaal voor kinderen nog een extra Roosje actie ontwikkeld. Kinderen kunnen nog steeds mee doen met de Roosje kleurplaatactie. Bij Hip & Hebbes is de kleurplaat verkrijgbaar. Als de kleurplaat af is en voor woensdag 15 juli wordt ingeleverd, dan maken kinderen drie keer kans op gratis winkelen voor een speelgoed bij Hip & Hebbes.

 

Bron: Roosje van Heteren/ HeterenSociaal

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen