Stenen creatiecirkel Heteren in kleine kring geopend

HETEREN- Een van de nieuwe projecten van Heteren is de stenen creatiecirkel. In het natuurgebied de Randwijkse Waarden zijn een aantal grote stevige keien geplaatst voor een bijzondere ontmoetingsplek.

Vrijdag 18 juli werd de eerste georganiseerde activiteit bij de stenen creatiecirkel gehouden. Dia en Ronnie waren de gastvrouw en gastheer en namen de toeschouwers mee in het ontstaan van de steencirkel. Het gelegenheidsensemble met de naam Prestige, waarvan alle muzikanten uit Heteren komen, verzorgde de muzikale ondersteuning. Later legde Inge uit wat het model was dat ten grondslag lag aan deze cirkel.

Niet zomaar stenen

Oorspronkelijk was het idee dat er betonnen blokken zouden komen. Later werd het bedrijf Dekkers Groep gevraagd of ze voor stenen konen zorgen. Dekkers graaft de recreatieplas in de Randwijkse Waarden uit. Tijdens graafwerkzaamheden komen regelmatig grote stenen mee naar boven. Een aantal stenen uit de Maas zijn uiteindelijk in de creatiecirkel terecht gekomen. Het aanleggen van de steencirkel is met behulp van verschillende partijen gedaan. Later zal een bord neergezet worden met de uitleg over de stenen creatiecirkel.

Ontmoeten in coronatijd

Provincie Gelderland wilde toen de coronatijd begon toch nog sociale activiteiten stimuleren, waar mensen op gepaste afstand aan mee kunnen doen. Daaruit ontstonden vier projecten in Heteren:

  • Roosje van Heteren.
  • De stenen creatiecirkel.
  • De jongeren Chill corona strand.
  • De wandelbankjes routes.

Het wandelbankjes project komt later in de vakantie. Daar wordt nog hard aan gewerkt. Deze vier projecten moeten ervoor zorgen dat er een leuke zomer te beleven valt in Heteren.

Inspiratie voor de cirkel

Inge Knoope is de zus van Marinus die het boek “De creatiespiraal- natuurlijke weg van wens naar werkelijkheid” schreef. Zij liet in woord en daad zien, wat het idee achter het stenen creatiecirkel is. Samen met Ronnie demonstreerde zij hoe de cirkel in de praktijk gebruikt kan worden; van creëren van idee tot het ontstaan in de werkelijkheid. Stappen van niets naar iets.

Iedereen mag de stenen creatiecirkel bezoeken. Als je zelf iets wilt organiseren, dan moet je dat van tevoren aanmelden. Het is de bedoeling dat de cirkel gaat leven en echt in gebruik gaat worden om mensen te laten ontmoeten en met elkaar te verbinden. De stenen staan in een natuurgebied en er wordt dringend verzocht om alles netjes te houden en afval niet achter te laten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen