Buurtbus 556 en 237 rijden niet voor 1 september 2020

Buurtbus 556 Overbetuwe
Buurtbus 556 Overbetuwe
Foto: Buurtbus 556 Overbetuwe

Iedereen mag weer gebruik maken van het openbaar vervoer. Vanaf juli is de dienstregeling weer op het oude niveau; mondkapjes blijven verplicht en de voordeur van de bus blijft gesloten. Sinds 5 juli rijden Breng en Arriva (volgens planning) de zomerdienst. Deze dienstregeling staat op de vertrekstaten bij de halte. Plan je reis niet te vroeg van tevoren, tot een uur voor vertrek kunnen er eventueel nog aanpassingen plaatsvinden.

Er gelden twee uitzonderingen: nachtbussen rijden niet en de buurtbussen rijden niet. De voertuigen worden aangepast om een veilige corona werkplek voor de vrijwilligers te borgen.

Buurtbussen

De buurtbussen 556 (Heteren-Driel-Elst) en 237 (Zetten-Randwijk-Heteren) in Overbetuwe zullen, net als alle andere buurtbussen in Nederland, in ieder geval niet in bedrijf worden genomen voor 1 september dit jaar. Deze beslissing is genomen door de vervoerders en de Provincie Gelderland. Het belangrijkste argument voor deze beslissing is de veiligheid van de vrijwilligers en de reizigers.

De streefdatum is 1 september. Het is echter niet zeker dat de buurtbussen dan ook weer zullen rijden. Voor meer informatie kunt je terecht op de website van de vervoerders Breng (556) en Arriva (237).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen