Naaiatelier Forte Welzijn maakt duurzame mondkapjes

Foto: BiggiBe via Pixabay

ELST- De naaimachines draaien op volle toeren in het Atelier van het Huis van de Wijk in Elst. Huis van de Wijk is onderdeel van Forte Welzijn. Het naaiatelier is begonnen met het maken van duurzame mondkapjes.

Het idee is ontstaan bij opbouwwerker Monique Nass in samenwerking met Stillare. De mondkapjes zijn in eerste instantie bedoeld voor gebruik door Forte Welzijn vrijwilligers, bijvoorbeeld mensen die op huisbezoek gaan.

Stillare

Stillare biedt doorbraken in maatschappelijke vraagstukken. Soms zijn de verschillen tussen de groepen binnen de samenleving zo groot dat dit, op zijn minst, tot irritaties leidt. Onbegrip tussen de verschillende culturen staan een goede re-integratie in de weg. Sillare kijkt hoe er een brug kan worden geslagen tussen de diverse samenlevingen en daarbij vinden ze vaak een oplossing waar niemand aan heeft gedacht.  Deze missing link geeft zowel bestuurders, werkgevers als professionals de mogelijkheid om de samenleving flink te verbeteren.

Mondkapje

Wil je als inwoner ook een herbruikbaar mondkapje afnemen? Neem dan contact met Forte Welzijn en stuur een e-mail naar [email protected] met als titel bestelling mondkapjes. De mondkapjes zijn te koop voor € 5,95 per stuk. De opbrengst komt ten goede aan de verdere groei van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Forte Welzijn beschikt over een beperkte capaciteit om de mondkapjes te maken.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden