Geen treinen tussen Arnhem-Nijmegen en Elst-Tiel

Foto: Spoorkruisingen Elst Noord

Van woensdag 19 augustus 19.00 uur t/m zondag 23 augustus uur (hele dag) rijden er geen treinen tussen Arnhem – Nijmegen en Elst – Tiel. Op het traject zetten vervoerders bussen in.

In opdracht van gemeente Overbetuwe, ministerie van Infrastructuur en Waterstaat voeren ProRail en de aannemers Heijmans, Strukton en Mobilis-Hegeman van woensdag 19 augustus vanaf 19.00 uur tot maandag 24 augustus 05.00 uur diverse werkzaamheden uit bij de nieuwe onderdoorgang Rijksweg-Noord en het viaduct bij de 1e Weteringsewal in Elst. Door deze werkzaamheden is er geen treinverkeer mogelijk tussen Arnhem Centraal – Nijmegen en tussen Elst – Tiel.

Aangepaste planning

De oorspronkelijk geplande treinvrije periode van donderdag 20 tot en met maandag 24 augustus moest noodgedwongen worden aangepast. Om technische redenen konden ter hoogte van de overweg niet alle damwanden in de grond geplaatst worden. Dit werk is nu vervroegd naar woensdag. In nauwe afstemming met vervoerders is de treinvrije periode nu aangepast van woensdag 19 augustus vanaf 19:00 uur tot en met maandag 24 augustus. Er rijden dan geen treinen en de vervoerders zetten bussen in. Check voordat je op reis gaat de NS reisplanner.

Werkzaamheden onderdoorgang Rijksweg-Noord

De partijen voeren verschillende werkzaamheden uit waaronder het aanbrengen van damwanden, het heien van stalen buispalen, het verwijderen van het spoor, het verwijderen van kabels, grondwerk en het plaatsen van het nieuwe spoordek.

Op 22 augustus wordt het spoordek (het gedeelte waarin de rails liggen) van de plek waar het is gemaakt naar de spoorbaan gereden. Hierna worden de sporen door Strukton teruggebouwd zodat de treinen vanaf maandagochtend 24 augustus weer kunnen rijden.

Het aanbrengen van damwanden en stalen buispalen zorgt voor geluid- en trillingshinder. Dit kan ook ’s nachts plaatsvinden.

trein

Op de afbeelding staat de planning van de werkzaamheden op en rondom de spoorwegovergang Rijksweg-Noord tijdens de trein vrije periode (TVP) schematische weergegeven.

Werkzaamheden bij 1e Weteringsewal

De aannemer Heijmans brengt de leuningen van het viaduct aan, brengt de deklaag van het asfalt aan en zorgt voor de markeringen op de weg en het fietspad. Het viaduct gaat opengesteld worden voor al het verkeer op 24 augustus om 06:00 uur.

Vervangen van het geluidsscherm

De geluidsschermen rondom de spoorwegovergang Rijksweg-Noord moeten nog (gedeeltelijk) verwijderd worden en daarna worden nieuwe geluidsschermen geplaatst. De geluidsschermen worden aansluitend aan de trein vrije periode verwijderd. Omwonende kunnen hiervan hinder ervaren.

Data verwijderen / plaatsen geluidscherm:

Verwijderen bestaand geluidscherm westkant in de periode van 24-08 t/m 31-08 (aansluitend aan trein vrije periode)

  • Plaatsen nieuw geluidscherm westkant in de periode van 01-09 t/m 11-09-2020
  • Plaatsen nieuw geluidscherm oostkant in de periode van 14-09 t/m 24-09

Bron: Elst Noord Spoorkruisingen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen