Viaduct en kruispunt 1e Weteringsewal gaan maandag 24 augustus open

Foto: spoorkruisingenelst.nl

We moeten nog een paar dagen wachten, maar vanaf maandagochtend 24 augustus 06:00 uur gaan het viaduct 1e Weteringsewal en het nieuwe kruispunt van de Rijksweg-Noord en de 1e Weteringsewal in Elst open voor al het verkeer.

In juli 2019 is reeds begonnen met de werkzaamheden voor het viaduct. Zo is onder andere de bovenleiding ter hoogte van het nieuwe viaduct verlaagd. Na ruim een jaar zijn alle werkzaamheden klaar en is daarmee de spoorwegovergang aan de 1e Weteringsewal komen te vervallen. Het viaduct is aangelegd om de fietsveiligheid en de doorstroming van het verkeer te verbeteren.

Wethouder Wijnte Hol is blij met deze stap:

“De komst van het nieuwe viaduct en het kruispunt dragen bij aan een veiligere situatie op de 1e Weteringsewal. Ook scheelt het tijd: je hoeft niet meer te wachten als de trein voorbij komt.”

Onderdoorgang aan de Rijksweg-Noord

Aan de Rijksweg-Noord wordt momenteel gewerkt om daar de spoorwegovergang te vervangen door een onderdoorgang. Tijdens een treinvrije periode van woensdag 19 augustus 19:00 uur tot en met maandag 24 augustus 05:00 uur wordt het spoordek van de onderdoorgang op haar plaats gereden.

Vanaf maandag rijden de treinen hier overheen. In de zomer van 2021 is de gehele onderdoorgang gereed en wordt deze opengesteld voor het wegverkeer. Het spoortraject Arnhem-Nijmegen, een van de drukst bereden spoortrajecten van Nederland, is
dan geheel overwegvrij. De Rijksweg-Noord blijft afgesloten t/m de zomer van 2021.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen