Gelders Smalspoormuseum trekt veel bezoekers tijdens donateursdag

HETEREN- Een keer per jaar houdt het Gelders Smalspoormuseum een donateursdag. Alle sponsors mogen dan kosteloos het museum bekijken en een blik achter de schermen werpen. Het museum was ook open voor het gewone publiek.

Zaterdag 5 september werd de jaarlijkse donateursdag gehouden. Vrijwilligers van het Smalspoormuseum zorgden voor de rondleiding, gaven informatie over de verschillende aspecten, lieten zien hoe het in de werkplaatsen aan toe gaat en reden met de smalspoor-locomotieven rond. Met het zonnige weer was het een genot om het museum te bezichtigen.

Twee aparte werkplaatsen

Het Smalspoormuseum heeft een nieuwe werkplaats waar het zware revisiewerk van locomotieven wordt uitgevoerd. Met zware machines als een grote draaibank en een freesmachine kunnen ook onder andere wielen van de locs worden gereviseerd als de slijtage groot is. Dit is de tweede werkplaats die het Smalspoormuseum rijk is. De vrijwilligers van de werkplaatsen hebben allemaal een eigen expertise op hun gebied. Ze vertellen er meer over als je bij het museum bent.

Wethouder

Wethouder Dimitri Horsthuis-Tangelder kwam ook op bezoek. Hij promoot de toeristische kant van Overbetuwe. Vol bewondering liep hij bij het museum en vond het mooi om te zien hoe 35 vrijwilligers enthousiast aan het werk waren. Een bezoek aan het Gelders Smalspoormuseum is zeker de moeite waard!

museum

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden