Ontdek de natuur dichtbij huis tijdens de Week van het Landschap

De Week van het Landschap vieren we in heel Nederland van 10 t/m 25 oktober. De provinciale Landschappen laten graag zien hoe mooi en divers de natuur is. In de herfstvakantie kan je daarom mee doen aan activiteiten om de natuur dichtbij huis te beleven en ontdekken.

Even op de fiets stappen, uitwaaien op het strand of een nieuwe wandelroute in een kleurrijk herfstbos ontdekken. Juist in deze coronatijd is het fijn om buiten te zijn en van de natuur te genieten.

Ga online op pad met de boswachter

De provinciale organisaties hebben voor de Week van het Landschap een mooi gevarieerd aanbod aan wandel- en fietsroutes en excursies gemaakt. Ontdek de nieuwe fietsroutekaart rond hunebedden in Drenthe. Doe mee aan een excursie in de Vurfsgroeve. Waai uit op het Noarderleech of ga online op pad met de boswachter. Bekijk alle activiteiten op Week van het Landschap.

Natuur, landschap en cultureel erfgoed

De 12 provinciale Landschappen beschermen, beheren en ontwikkelen in totaal ruim 114.114 hectare natuur, landschap en cultureel erfgoed (molens, kerken, kastelen) in Nederland, voor mensen, planten en dieren. Daarnaast organiseren zij allerlei activiteiten om natuur en landschap te beleven. Ze worden gesteund door ruim 300.000 huishouders en duizenden vrijwilligers.

Week van het Landschap in Gelderland

Tijdens de herfstvakantieweken is er bij Geldersch Landschap & Kasteelen veel te beleven in de buitenlucht en op en rond zeven kastelen! Voor ieder wat wils. Er is twee weken lang is er een uitgebreid programma van excursies, activiteiten en rondleidingen.

Je kan bijvoorbeeld in de voetsporen van Jan Mankes treden, tijdens een schilderachtige wandeling bij huis te Eerbeek. Maak een cultuurhistorische wandeling bij kasteel Rosendael. Ga wild kijken op landgoed De Dellen. Of een fietstocht op landgoed Staverden. Ga mee met een paddenstoelenwandeling of herfstwandeling met de boswachter voor het ultieme herfstgevoel.

Kijk op de website van Geldersch Landschap & Kasteelen voor alle activiteiten waaraan je mee kunt doen.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden