Afgelast: Paddenstoelenexcursie; duik in de wondere wereld van paddenstoelen

Foto: Jenő Szabó via Pixabay

Helaas gaat deze excursie niet door i.v.m. de coronamaatregelen!

Hemmen- Ga je mee op zoek naar paddenstoelen in het bos van Hemmen met de paddenstoelenexcursie?

Tijdens de paddenstoelenexcursie, die georganiseerd wordt door CNME Hemmen, krijg je meer over te horen over de wondere wereld van deze schimmels.

Herfst en paddenstoelen

Op zondag 18 oktober gaan de gidsen van CNME Hemmen weer op zoek naar paddenstoelen. De herfst is hèt jaargetijde om ze eens goed te bekijken.

Hoe houden we zoveel soorten uit elkaar? Honingzwam, inktzwam, zwavelkopje, tonderzwam, houtknotszwam, Judasoor, enzovoort. Waar groeien ze op, wat is hun functie en hoe verspreiden ze zich? Paddenstoelen zijn er in vele vormen, kleuren en geuren. Soms vallen ze levende bomen aan of werken er juist mee samen, maar meestal ruimen ze dood materiaal op. Ze zijn erg belangrijk voor het ecosysteem.

Meer informatie

Het aantal deelnemers is beperkt tot tien. Dit is om tijdens de wandeling aan de corona-richtlijnen van het RIVM te kunnen houden is. Vooraf aanmelden is dan ook noodzakelijk. Aanmelden via email [email protected]

Het vertrek is om 13.30 uur vanaf “de Oude School”, Kerkplein 4, Hemmen. Kosten van de paddenstoelenexcursie zijn 2 euro per persoon. Graag contact afrekenen omdat pinnen niet mogelijk is.

Wil je meer informatie over de wandeling? Dan kun je terecht bij Piet Broekhof, telefoonnummer 0644149876.

Lees ook: Kabouterspeurtocht in het Hemmense bos; superleuk voor het hele gezin

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden