Natuurwerkdag op 6, 7 en 8 november 2020 afgelast

Natuurwerkdag afgelast
Foto: LandschappenNL

Elk jaar op de eerste zaterdag van november, de Natuurwerkdag, zetten duizenden vrijwilligers in het hele land zich in voor natuur en landschap.

2020 is een bijzonder jaar omdat het de 20e keer is dat zoveel mensen in het hele land zich in zouden zetten voor hun groene omgeving op de Natuurwerkdag. Met een speciaal scholenprogramma zou ook de toekomstige generatie meegenomen worden in het ontdekken van natuur.

Helaas kan de Natuurwerkdag 2020 niet doorgaan. Door de huidige ontwikkelingen rondom het coronavirus is het niet verantwoord op ruim 500 locaties mensen te laten werken, ook al kan dit op passende afstand. Met de oplopende besmettingen en de adviezen en richtlijnen van de overheid, is het niet mogelijk om de Natuurwerkdag op een veilige en verantwoorde manier te organiseren.

Samen voor biodiversiteit

Het 20-jarig bestaan van de Natuurwerkdag gaat niet in stilte voorbij. Ook thuis kan je je inzetten voor natuur! Op natuurwerkdag.nl vind je binnenkort informatie om zelf aan de slag te gaan voor meer natuur in je eigen leefomgeving. En hopelijk kan iedereen snel weer veilig buiten aan de slag. Want elke dag, is een natuurwerkdag.

Landschap kan niet zonder vrijwilligers

Zorg voor het landschap, zoals onderhoud aan (knot-)bomen, boomgaarden, het aanleggen van bloemenweiden en schoonmaken van poelen is steeds vaker in vrijwilligershanden. De maatschappelijke betrokkenheid van de vele vrijwilligers bij de groene leefomgeving is groot. Mede dankzij vrijwilligers kan iedereen blijven genieten van een groene leefomgeving.

Wil jij ook iets doen voor een groene leefomgeving?

Samen met 75.000 actieve vrijwilligers onderhouden de provinciale Landschaporganisaties 114.114 ha beschermde natuur en landschap, die toegankelijk is voor bezoekers. Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom! Sluit je aan bij een vrijwilligersgroep bij jou in de provincie of doe mee aan een cursus. Kijk voor meer informatie op natuurwerkdag.nl/vrijwilligerswerk/.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden