Auto van de Straat gaat door

Rij jij straks ook in een deelauto?
Foto: Provincie Gelderland

De actie vanuit provincie Gelderland “Auto van de Straat” gaat door. Wil jij met jouw buren 6 maanden een elektrische auto delen? Aanmelden kan tot 1 december 2020. Voor straten die geen deelauto krijgen biedt provincie Gelderland een webinar aan, zodat ze zelf aan de slag kunnen.

Begin 2020 startte provincie Gelderland samen met Natuur & Milieu met Auto van de Straat. Bewoners van deelnemende straten delen 6 maanden een elektrische auto. Door de ontwikkelingen rondom en gevolgen van het coronavirus lag het initiatief een tijd stil. Maar nu kunnen we door! Uiteraard met extra hygiënemaatregelen. Ook bieden we iets extra’s: nazorg voor straten die geen deelauto krijgen.

Auto van de Straat

Met Auto van de Straat wil provincie Gelderland het delen van een (elektrische) auto bevorderen. Ze vinden het belangrijk dat iedereen kennis kan maken met autodelen en elektrische auto’s. Elektrische deelauto’s zijn schoner en verminderen het grondstofgebruik. Ook verbetert de eigen leefomgeving door een auto te delen. Bijvoorbeeld doordat er minder auto’s op straat zijn. Met elke auto die verdwijnt komt er ruimte vrij voor kinderen om te spelen, om elkaar te ontmoeten, of om een moestuin te beginnen.

Aanmelden

Wil jij met jouw buren een elektrische auto delen? Straten, buurten of wijken in Gelderland kunnen zich aanmelden voor deze actie. Dat kan wanneer de groep uit minimaal 10 deelnemers uit verschillende huishoudens bestaat. Aanmelden kan tot 1 december 2020 via het aanmeldformulier.

Vervolg

Uit de aanmeldingen kiest provincie Gelderland drie straten die 6 maanden een elektrische auto delen voor € 2,50 per uur. Alles daaromheen (auto, laadpaal, enzovoort) wordt geregeld. De deelnemers zorgen zelf voor zo veel mogelijk (online) publiciteit voor het delen van elektrische auto’s. De straat die de deelauto het beste benut en daarover communiceert, mag de deelauto nog eens 6 maanden gebruiken.

Nazorg

Voor de straten die zich wel hebben aangemeld, maar geen deelauto krijgen, biedt provincie Gelderland een webinar aan. Tijdens dit webinar krijgen ze tips en tricks over succesvol autodelen en kunnen ze vragen stellen. Met die kennis kunnen ze goed voorbereid aan de slag om zelf een deel-initiatief te starten.

Extra hygiënemaatregelen

Provincie Gelderland zorgt ervoor dat deelauto’s niet direct na elkaar door verschillende huishoudens worden gebruikt, maar dat daar voldoende tijd tussen zit. Ook levert ze schoonmaakspullen bij de deelauto’s zodat de auto na gebruik extra schoongemaakt kan worden.

Kijk voor meer informatie over deze actie op de website van auto van de straat.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden