Natuur in Gelderland gewaardeerd door Nederlandse vakantiegangers

Foto: Evgeni Tcherkasski via Pixabay

Vier op de tien Nederlanders die hun vakantie dit jaar vanwege de coronacrisis doorbrachten in Gelderland, in plaats van in het buitenland, is dit beter bevallen dan vooraf gedacht. Een groot deel van hen overweegt nu om vaker op vakantie te gaan in eigen land.

Dit blijkt uit onderzoek van Bungalowparkoverzicht.nl, dat ruim duizend Nederlanders naar hun vakantie-ervaringen in tijden van corona vroeg.

Vakantie in eigen land: zo hebben we het ervaren

Mede door de coronacrisis vertoefden extra veel Nederlanders de zomer- en herfstvakantie in eigen land. Deze vakantie in eigen land beviel 50,1 procent van de Nederlanders beter dan vooraf ingeschat.

Een vakantie in Friesland beviel dit jaar het meest boven verwachting. 62,0 procent van de Nederlanders die hier tijdens de coronacrisis hun vakantie doorbrachten, heeft dit positiever ervaren dan van te voren gedacht. In Gelderland ligt dit percentage op 46,5 procent (dus iets onder het landelijk gemiddelde).

In Gelderland bevalt vooral de natuur

Ook is onderzoek gedaan naar verschillende aspecten van de vakantie. Nederlandse toeristen die dit jaar hun vakantie in Gelderland hebben gespendeerd, zijn vooral te spreken over de natuur in Gelderland. Ook zijn toeristen erg te spreken over de rust rondom hun verblijf en het comfort dat zij hebben ervaren tijdens hun vakantie.

Nederlanders hebben smaak te pakken

De uitbraak van het coronavirus was voor 65,9 procent van deze Nederlanders de drijfveer om een vakantie binnen Nederland te boeken. De overige 34,1 procent van de vakantiegangers was al van plan in Nederland te blijven dit jaar. De binnenlandse vakantie beviel over het algemeen goed: ruim zeven op de tien Nederlanders overwegen namelijk om volgend jaar weer een vakantie in eigen land te boeken.

Meer informatie over het onderzoek is te lezen op Vakantie in Nederland-coronatijd

Lees ook: Klachten op vakantie? Laat je testen!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen