Een tekening of brief voor de Sint? Gooi hem in de rode brievenbus van Sinterklaas!

Foto: Overbetuwe Nieuws

ELST/MADRIEL- Iedereen weet het; Sinterklaas is in Nederland! Hij is al bij onze burgemeester op bezoek geweest in het gemeentehuis en heeft afgesproken dat alle brieven en tekeningen opgestuurd mogen worden. Maar hoe doe je dat?

Vanwege de corona mogen Sinterklaas en de Pieten dit jaar onder strenge regels bij de kinderen thuis op bezoek komen en is er geen groot Sinterklaasfeest waar iedereen bij kan zijn. Maar dat betekent niet dat Sinterklaas geen tekeningen of brieven mag ontvangen! Dus maak een prachtige tekening, een leuk gedichtje, een knutselwerkje, een verlanglijstje of een brief en stuur hem op!

Rode brievenbus van de Sint

rode brievenbusOmdat alleen de burgemeester weet waar de Sint en de Pieten verblijven in Elst, zorg zij voor het doorgeven van de tekeningen en brieven. Brieven, gedichten, wenslijstjes en tekeningen mogen in de rode brievenbus van Sinterklaas worden gedaan. De rode brievenbus staat bij Babs Store in de Dorpsstraat in Elst. Vergeet niet jouw naam, adres én telefoonnummer erop te zetten. Want de Sint heeft verklapt dat hij met een paar inzendertjes zal gaan face-timen of beeldbellen!

Sint en de Pieten ontmoeten

Door de strengere regels mogen Sint en zijn Pieten alleen de kinderen en de ouders ontmoeten als:

  • Alleen inwonende gezinsleden aanwezig zijn (dus niet ook nog opa en oma, ooms en tantes, uitwonende kinderen enz. erbij).
  • Niet meer dan 1 gezin aanwezig is. Meerdere gezinnen tijdens een bezoek zijn niet toegestaan.
  •  Aan de geldende coronamaatregelen wordt gehouden op het moment van het bezoek. Dit wordt streng gecontroleerd!
  • Geen kinderen niet op schoot van de Sint en/of Pieten gaan zitten.
  • De pepernoten die coronaproof worden uitgedeeld niet van hand tot hand gaan.

Aankomst van Sinterklaas in Madriel

Sinterklaas is 15 november ook aangekomen in Madriel. Dit jaar stonden er geen kinderen op hem te wachten en zelfs een zoektocht door het dorp leverde niks op. Maar dat betekent niet dat de Sint de kinderen is vergeten! In tegendeel! Hij is heel blij als jij jouw tekening, brieven en knutselwerkjes krijgt, die je in de rode brievenbus op het Polenplein kan doen. Zet daar dan wel jouw naam en adres op, want als jouw brief of knutselwerkje wordt uitgekozen als de leukste of mooiste dan krijg je een verrassing van de Postpiet.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden