Volharding loont voor opknappen speeltuin Narcissenstraat/Crocusstraat in Heteren

Foto: Overbetuwe Nieuws

HETEREN- De oude speeltuin aan de Narcissenstraat/Crocusstraat in Heteren staat ook bekend als de zandspeeltuin. Het is een saaie bedoening en daar wilden een aantal inwoners verbetering in aanbrengen. De oude speeltuin moet weer een volwaardige speelplek worden met speeltoestellen, zoals een klimtoestel met glijbaan, wipkip en misschien ook een schommel.

De speeltuin heeft weinig aantrekkingskracht zoals deze er nu uitziet; een berg zand over een grote betonnen buis, een bankje met pal ernaast een afvalbak, één grote schommelen een boomstam die daar neer is gelegd. Voordat de speeltuin werd omgebouwd naar wat het nu is, was het plek waar kinderen graag speelden, waar bewoners elkaar ontmoetten uit de verre omgeving. Het was een plek waar mensen graag naar toe kwamen.

Burgerinitiatief

Patricia Rupp, Imke v.d. Ploeg en John Vink, alle drie bewoners van de Narcissenstraat, besloten hun krachten te bundelen en de speeltuin op te knappen. Het bleek een project van de langste adem. Het leek bijna een onmogelijke opgave om de financiering rond te krijgen. Door de corona konden ze niet persoonlijk op pad voor sponsoren. Ze namen contact op met gemeente Overbetuwe. Het project werd aangemeld bij de Overbetuwe Doet actie. Aan ondernemers werd gevraagd of ze wilden doneren. Bovendien werd de dorpsraad ingeschakeld, die op hun beurt het Rabobankfonds benaderden.

Sponsoren

Het is gelukt om vier sponsoren te krijgen:

  1. Het Rabobankfonds was bereid om het bedrag van € 5000,- te doneren.
  2. Wat Beters, een organisatie uit Heteren dat een aantal jaren als klein initiatief is begonnen om groene stroom op te wekken middels zonnepanelen. Zij hebben een geweldige donatie van € 1150,- gedaan. Omdat zij ook WatBeters voor de kinderen in Heteren willen.
  3. Linthorst Techniek, een totaal installateur uit Apeldoorn, die de kinderen uit Heteren een warm hart toedraagt, heeft een geweldig sponsorbedrag van € 500,- gestort.
  4. Grondverzetbedrijf Bakker vof uit Heteren gaat de speeltuin weer gladtrekken en de betonnen buis afvoeren als sponsoring.

Alle vier bedrijven met dezelfde overeenkomsten namelijk duurzaamheid, samenwerking en ontwikkeling. Dat is waar de herinrichting van de speeltuin ook voor staan. Met de donaties van de Overbetuwe Doet waarde cheques hebben dorpsbewoners laten zien hoe belangrijk de speeltuin ook voor hen is. Bovendien heeft de lokale feestclub De Korenschoven € 435,- gedoneerd. 

Gemeente Overbetuwe

Het drietal gingen in gesprek met wethouder Dimitri Horsthuis-Tangelder en Josselien van Grootel van gemeente Overbetuwe. De gemeente wil aan dit project hun medewerking en ondersteuning verlenen.

Wethouder Dimitri Horsthuis-Tangelder:

“Een mooi resultaat: dankzij de inspanningen van deze groep mensen kunnen de kinderen zich hier straks weer lekker uitleven. Altijd fijn om te zien hoe inwoners samen aan de slag gaan en zo zelf hun leefomgeving verder verbeteren.’

2021 gaat het jaar van de speeltuin Narcissenstraat/Crocusstraat worden!  Een duurzame speeltuin, waar kinderen samen kunnen spelen, zich kunnen ontwikkelen en socialiseren van jong tot oud. Maar ook een plek waar ouderen kunnen aanschuiven aan de picknick tafel voor een gesprek met ouders van spelende kinderen, even een sociaal momentje en  genieten van de spelende jeugd. 

Dankbaar

Patricia, Imke en John zijn de mensen uit Heteren die hun waarde cheque aan de speeltuin hebben gedoneerd, de gemeente en alle sponsoren ontzettend dankbaar. Dankzij hun medewerking kan de speeltuin worden gerealiseerd. Hopelijk kan er in maart met de werkzaamheden worden begonnen en zijn de kinderen in het voorjaar weer terug te vinden in de nieuwe speeltuin. Want de kinderen in Heteren verdienen het!

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen