De telefooncel en minibibliotheek van Randwijk verhuist naar nieuwe locatie

RANDWIJK – De bekende telefooncel van Randwijk verhuisde donderdag 11 maart van een plekje voor dorpshuis Randwijks Hof naar het parkeerterrein voor het gloednieuwe dorpscentrum De Haar.

De telefooncel of boekencel doet al jaren dienst als gratis boekenkast voor het hele dorp. Iedereen kan er gelezen boeken neerzetten en gratis een boek meenemen om te lezen. De boeken moeten heel en schoon zijn.

telefooncelEnthousiasme voor de boekencel

Er wordt zo enthousiast gebruik gemaakt van de boekencel, dat de verhuizing twee maal moest worden voorbereid. De boekencel werd al leeggehaald voor het transport, maar binnen twee dagen hadden uitgelezen Randwijkers er weer nieuwe boeken in gezet. Romans, thrillers, plaatjesboeken en detectives zijn altijd in trek.

Telefooncelbibliothecaresse

Mieke van den Bout is de telefooncelbibliothecaresse van Randwijk.

“Kinderboeken en kookboeken verouderen snel. Dat is te merken aan het taalgebruik. Kinderboeken van de vorige generatie zijn vaak al saai voor de kinderen van nu. En in verouderde kookboeken moet je sperziebonen nog een half uur koken. Verouderde Engelstalige managementboeken, woordenboeken, schoolboeken en instructieve boeken over mijnbouw verwijdert ik nauwgezet om de telefooncel aantrekkelijk en up to date te houden.”

telefooncelVerhuizing noodzakelijk

De telefooncel van Randwijk moet verhuizen omdat dorpshuis Randwijks Hof, de huidige locatie van de minibibliotheek, sinds deze week niet meer in gebruik is. Alle activiteiten van het dorp krijgen de ruimte in het gloednieuwe dorpscentrum De Haar.

Deze MFC staat iets verderop op de Bredeweg. Het wachten is op versoepeling van de coronaregels voor activiteiten binnenshuis, zoals yoga, koffie-ochtenden, kaartavonden, darten, bigband, koersbal en vergaderen. Voetbalvereniging EMM kan al wel weer gebruik maken van het voetbalveld en richtte schietvereniging De Treffers de kelder in als ultramoderne schietbaan.

De verhuizing van de telefooncel is uitgevoerd door de Randwijkse firma Ruinard Hoveniers. Vakkundig pakten ze de telefooncel op met de shovel en namen ze hem mee naar de nieuwe plek. De definitieve plaats kreeg de juiste voorbereiding en kon de telefooncel worden geplaatst. In de video onderaan kan je zien hoe ze het aanpakten.

Meteen weer in gebruik

Direct na installatie op de nieuwe plek is de minibibliotheek weer 24 uur per etmaal gratis te gebruiken voor Betuwse boekenliefhebbers. Iedereen mag daar boeken in zetten, maar ook puzzels en (bord)spellen zijn welkom, mits die compleet zijn. De telefooncel staat op het parkeerterrein bij MFC De Haar op Bredeweg 12.

Bron: de Randwijker

♦♦♦

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen