Zwerfafvalbrigade Elst Schoon houdt de buurt opgeruimd

Doe mee met het verzamelen van afval
Doe mee met het verzamelen van afval
Foto: Overbetuwe Nieuws

ELST – De Zwerfafvalbrigade Elst Schoon is in het voorjaar van 2019 opgericht. De brigade bestaat uit een groep vrijwilligers die om de drie weken op pad gaat om zwerfafval te verzamelen in hun eigen leefomgeving.

Daarbij krijgen ze hulp en ondersteuning van het Geldersch Landschap en gemeente Overbetuwe. De Zwerfafvalbrigade kreeg materialen in bruikleen en de opgehaalde zakken worden door medewerkers van de gemeentewerf bij huis opgehaald.

Samen helpen

Eén van de plekken die de brigade opruimt is de buurt rondom de carpoolplaats in Elst. Een rondje omgeving levert vaak een flinke buit op.

Jammer dat er nog zoveel afval in de natuur komt, maar fijn dat er een groep mensen is die elke drie weken een buurt in Elst willen schoonmaken.

De Zwerfafvalbrigade ondersteunt ook andere mensen met het opgehaalde afval en nieuwe vuilniszakken. Je mag op eigen initiatief zwerfaval verzamelen. Iedereen is welkom om mee te lopen met deze groep enthousiaste vrijwilligers. Weet jij plekken in Elst waar nodig schoongemaakt moet worden? Geef dit dan door! Zo houden we Elst samen schoner!

De Zwerfafvalbrigade communiceert met app of per mail. Sanne Hendriks is de coördinator en Marion Bulthuis beheert de voorraad materialen, zoals reflecterende Hesjes, grijpers, handschoenen, vuilniszakken en een ring om de vuilniszakken in te hangen. Praktische oplossingen en materialen bespreken ze met de projectleider Zwerfafval, die in dienst is van de gemeente.

Meer informatie

Heb je nog vragen? Wil jij ondersteuning of wil jij je aanmelden? Plaats dan een reactie op Ons Overbetuwe, via de Facebook groep Elst Gld of via de Facebookpagina van Marion Bulthuis.

♦♦♦

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen