Nieuwe speeltuin Narcissenstraat Heteren van start met afgraving

Start van nieuwe speeltuin Narcissenstraat
Start van nieuwe speeltuin Narcissenstraat
Foto: Overbetuwe Nieuws

Heteren – De hele buurt kijkt ernaar uit; de nieuwe speeltuin aan de Narcissenstraat. Vandaag kwam loon en grondverzetbedrijf Gerritsen een begin maken met de afgraving van grond in de speeltuin. Daarmee is een begin gemaakt met een nieuwe speelplek voor de kinderen.

Gerritsen kwam met groot materieel om de klus te klaren. Een graafmachine, een grote tractor met oplegger reden om 16.30 uur de straat ingereden. Een aantal rijplaten kwamen tevoorschijn en werden bij de ingang van de speeltuin neergelegd.

Veel bekijks

Het was drukker dan gebruikelijk in de speeltuin, omdat men wist dat de afgraving op de planning stond. Een aantal buurtgenoten, jong en oud, waren al uitgelopen. De kinderen wilden van de allerlaatste minuten gebruik maken om nog even te spelen in de oude speeltuin.

De grote schep van de graafmachine haalde met gemak het gras uit de grond. De eerste bult met zand verdween schep na schep in de oplegger. De twee enorme buizen werden blootgelegd en weggehaald. De stenen die er nog lagen gingen in de oplegger en de oude boom aan de kant geschoven. De grond werd vlak gemaakt en daarmee was de eerste helft klaar gemaakt voor de volgende fase. Dit alles onder belangstellend oog van de omwoners.

Schop in de grond

Wethouder Dimitri Horsthuis-Tangelder kwam ook een kijkje nemen bij de werkzaamheden. Hij reageerde enthousiast op de vorderingen die zijn gemaakt:

“Dankzij de inspanningen van een groep inwoners van Heteren kan een mooie speeltuin worden gerealiseerd, waar de kinderen zich hier straks weer kunnen uitleven. De initiatiefnemers moeten de kar trekken en de kracht van de samenwerking is hierbij duidelijk te zien. Van particulieren en lokale ondernemers met gemeente Overbetuwe. Wij zijn trots op de betrokkenheid van de inwoners die samen aan de slag gaan en zo zelf hun leefomgeving verder verbeteren!”

Morgen is de andere helft van de speeltuin aan de beurt. Daarna zijn de grote hopen zand verdwenen, samen met de houten palen. Volgende week gaan een groep bewoners graszoden leggen die daarna de tijd krijgen om goed te hechten. De speeltoestellen komen een aantal weken daarna.

♦♦♦

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen