Algemene Hulpdienst Elst herstart personenvervoer

Personenvervoer is weer mogelijk
Personenvervoer is weer mogelijk
Foto: Sabine van Erp via Pixabay

Elst – Personenvervoer is lange tijd niet mogelijk geweest. Het coronavirus heeft het ruim een jaar niet mogelijk gemaakt dat vrijwilligers van de Hulpdienst personen konden vervoeren. Nu het besmettingsgevaar afneemt en de RIVM-richtlijnen dit mogelijk maken kan weer gebruik worden gemaakt van de vervoersdiensten.

Woon je in Elst en heb je zelf geen vervoer tot jouw beschikking? Dan kan de Algemene Hulpdienst Elst weer hulp bieden. Voorwaarde is dat je zelf niet in de gelegenheid bent vervoer van of naar Elst te regelen. Het meenemen van een rollator of ander hulpmiddel is mogelijk. In overleg kan ook een (inklapbare) rolstoel mee. Bestemmingen kunnen bijvoorbeeld zijn: elders in Elst, Arnhem, Nijmegen, dorpen in de Overbetuwe of erbuiten.

Vervoer naar verschillende bestemmingen

Vrijwilligers staan graag klaar met hun personenauto voor vervoer naar arts, ziekenhuis, therapie, familiebezoek, boodschappen of een andere bestemming. Voorwaarden zijn wel dat het gebruik van een mondkapje verplicht is en er geen sprake is van corona gerelateerde klachten. Voor het vervoer wordt een bijdrage in de autokosten gevraagd. Hiervoor bestaan vaste tarieven. Hulp komt altijd tot stand via contact met de coördinator van de Algemene Hulpdienst. Die weet welke vrijwilliger in een bepaalde situatie het beste kan helpen en beschikbaar is.

De coördinator is op werkdagen tussen 9 en 10 uur telefonisch bereikbaar onder nummer 0481-374926 of via e-mailadres [email protected] De Algemene Hulpdienst verleent meer diensten waaronder Tafeltje Dekje. Meer informatie is te vinden op Algemene Hulpdienst Elst.

 

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen