Het grootste en leukste smalspoormuseum van Gelderland ligt in Heteren

Rij mee met een smalspoorloc
Foto: Overbetuwe Nieuws

HETEREN- Het leukste en grootste museum van Overbetuwe Gelders Smalspoormuseum is weer open voor het publiek. Er mogen weer bezoekers langs komen. Maak wel van tevoren een afspraak op GSS, want de 1,5 meter afstand blijft uiteraard gehandhaafd.

Steenfabrieken waren in Gelderland een algemeen beeld en betekenden een bron van inkomsten voor veel inwoners. Nu nog zijn er mensen te vinden die weten hoe het vroeger in de steenfabriek aan toe ging. Ook voor jou is het museum aan de Nederrijn interessant. Herbeleef de tijd dat stenen daar werden gemaakt. Je wordt meegenomen naar een arbeiderswereld van gisteren. Tijdens een rondleiding  maak je een reis door de wereld van de Nederlandse baksteenindustrie.

smalspoormuseumSmalspoortreinen en baksteenindustrie

Het museum laat op het terrein van Steenbakkerij Randwijk, vlakbij Heteren, het verleden van de baksteenindustrie herleven. Het overdekte museum laat diverse voorwerpen zien uit die tijd. Buiten vind je de verzameling aan bakstenen en je kunt zelfs kijken hoe ze werden gemaakt. Rij mee met een smalspoortrein door het natuurrijke gebied van de uiterwaarden. De plek waar vroeger de klei gewonnen werd. Ontdek de technieken van de vorige eeuw. Bezoek het museum en beleef de wereld van een vervlogen tijd. smalspoormuseum

 

Leuk voor jong en oud

Praat met de vrijwilligers die er aan het werk zijn en kom van alles te weten over dit stukje Overbetuwse geschiedenis. Ze weten veel te vertellen over de  smalspoortreinen die er rondrijden en je mag ook een blik werpen in de werkplaats waar locomotieven worden gereviseerd. Dan kan je het binnenwerk ervan van dichtbij bekijken.

smalspoormuseumMeld je wel even aan

Na vooraanmelding is het museum iedere zaterdag en woensdag geopend van 5 juni t/m 18 september. Er kan per dag gekozen worden tussen 2 tijden: 11.00 uur en 14:00 uur. Het museum is beperkt rolstoeltoegankelijk. Entree: € 5,00 voor volwassenen en € 4,00 voor kinderen t/m 12 jaar.

Om jezelf aan te melden kan je een tijdstip kiezen op de GSS of je kun een e-mail sturen naar [email protected], met daarin:

  • Keuze van datum en tijdstip.
  • Aantal personen.
  • Naam contactpersoon.
  • Telefoonnummer contactpersoon

Klik op onderstaande afbeelding voor de website en openingstijden.

Ingang Smalspoormuseum

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden