Remia Salata Zero Yoghurt Dressing bevat resten van gewasbeschermingsmiddel

Remia Salata Zero Yoghurt Dressing
Remia Salata Zero Yoghurt Dressing
Foto: productwaarschuwing

Sauzenfabrikant Remia is een terugroepactie gestart voor flessen Remia Salata Zero Yoghurt Dressing. In één van de ingrediënten zijn te veel resten van het gewasbeschermingsmiddel Ethyleenoxide aangetroffen.

In één van de grondstoffen zijn te veel resten van het gewasbeschermingsmiddel Ethyleenoxide aanwezig. Deze stof is in Europa verboden omdat het al kankerverwekkend geldt.

Geen acuut gevaar

De terugroepactie van Remia geldt voor de flessen Salata Zero Yoghurt Dressing met EAN code 8710448634812, met lotnummer L1196 en THT-datum 31-07-2022.

Hoewel er geen acuut gevaar voor de gezondheid bestaat, is er wel een risico als ethyleenoxide gedurende langere tijd regelmatig in het lichaam terecht komt. Remia roept daarom op de saladedressing uit deze flessen niet te eten. Je kunt het product terugbrengen naar de winkel waar je het hebt gekocht, het aankoopbedrag krijg je terug. Je hebt daarvoor geen kassabon nodig. Remia wijst er op dat andere producten van het bedrijf niet bij deze terugroepactie zijn betrokken.

Meer informatie

Wil je meer weten over deze terugroepactie van Remia Salata Zero Yoghurt Dressing? Neem dan contact met de consumentenservice van het bedrijf via telefoonnummer 0800 – 0 222 555 (gratis).

Voor saladedressing PLUS Natural Dressing geldt dezelfde terugroepactie. Lees hier meer over.

Bron: Remia, 28 juli 2021

♦♦♦

Bron: Productwaarschuwing.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen