Opening van de Buurttuin bij Tertzio in Elst

Elst – Samen met de buurt, cliënten, familieleden, vrijwilligers en medewerkers van Attent Zorg en Behandeling is aan de Bachstraat in Elst een fantastische Buurttuin gerealiseerd.

Grenzend aan het Grand Café van Tertzio lag een onbenut grasveld dat is omgetoverd in een tuin waar je kan bewegen en waar wat te beleven valt. Een echte Buurttuin, waarin iedereen welkom is!

Samen een buurttuin

Dorinda van der Kamp, communicatieadviseur van Tertzio, vertelde hoe belangrijk de interactie met de wijk, de omgeving met de bewoners is. Tijdens een brainstormavond kwamen de buurtbewoners en mantelzorgers met het idee van een beweegtuin. Met de klankbordgroep bestaande uit vrijwilligers en ondernemers zijn de ideeën uitgewerkt en gerealiseerd. Attent en Tertzio hoefden alleen nog maar te faciliteren.

Via Overbetuwe Doet is geld ingezameld voor dit initiatief. Verschillende ondernemers uit de regio hebben belangeloos ondersteund bij het ontwerpen, realiseren en onderhouden van De Buurttuin. Vogelvereniging Vogellust Elst heeft een volière ontworpen en gebouwd. Zij nemen ook de verzorging van de vogels en het onderhoud van de volière op zich. Bewoners van het woonzorgcentrum vinden het heerlijk om naar de vogels te kijken en en ze zijn soms het gesprek van de dag.

Talloze vrijwilligers hebben hand-en-spandiensten gedaan, zoals bankjes opknappen en onkruid wieden. Het is heel bijzonder hoeveel inwoners en ondernemers zich inzetten voor deze Buurttuin. Afgelopen zaterdag zijn alle plantjes in de tuin gezet door ruim dertig vrijwilligers.

buurttuin
Lyanne en Lisette

Initiatiefnemers Lisette en Lyanne

Lisette Arnts: In een aantal open bijeenkomsten zijn de wensen en mogelijkheden van cliënten, vrijwilligers, buurtbewoners, personeel en familieleden met elkaar besproken. Zo kregen we een goed idee van waar behoefte aan was: een groene plek, die niet alleen uitnodigt tot bewegen, maar waar ook wat te beleven valt. Slingerpaden, vlinderstruiken, een bijenhotel, volière, met hier en daar een beweegapparaat.

Lyanne Willemse: ‘Het doel is dat De Buurttuin mooie ontmoetingen tot stand brengt. We hopen u te mogen verwelkomen in De Buurttuin!’

Beiden ontvingen veel lof van wethouder Dimitri en een flinke bos bloemen van de vogelvereniging voor hun inzet.

buurttuinWethouder Dimitri

In zijn toespraak liet wethouder Dimitri Horsthuis-Tangelder weten wat voor fantastisch project de buurttuin is, dat de buurt, de vele vrijwilligers de initiatiefnemers met veel energie het voor elkaar hebben gekregen. De overbuurman meneer Hasselbach heeft zich enorm ingezet om de buurttuin. Zo heeft hij de bankjes allemaal mooi geschuurd, gelakt en voor de opening schoongemaakt. Hij noemt zich daarom ook gekscherend bankdirecteur. Het nieuwe bord van de buurttuin is door de wethouder en de heer Hasselbach onthuld.

De buurttuin is samen met de buurt, cliënten, familieleden, vrijwilligers en personee tot stand gekomen. Het is een tuin voor iedereen, waar je kan bewegen, en waar wat te beleven valt. Ons doel is dat de buurttuin voor mooie ontmoetingen zorgt.

buurttuin
De Buurttuin met de nieuwe planten

Sponsoren

De totstandkoming van de buurttuin was niet mogelijk geweest zonder: Brussen Hoveniers Elst. Rijkaart Elektrotechniek Arnhem. Gemeente Overbetuwe. Overbetuwe Doet. Nederrijn Schoonmaak Duiven. Drukkerij Herberts Elst. Vogelvereniging Vogellust Elst. Rebo Reklame Huissen. Enorm IJzerhandel Janssen Elst. Aluka Aluminium Volièrebouw. M. van Mierlo Kampen. Van Baal Bouwtechniek en Retail B.V. Herveld. Allparts Elmu Automaterialen Elst. F. Hermsen Transport B.V. Elst. Rallyrijders en alle vrijwilligers die zich hebben ingezet voor de buurttuin.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail:[email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen