Initiatiefnemers windpark Midden-Betuwe onderzoeken nieuwe opstelling met zeven windturbines

Wordt de opstelling met drie of vier windmolens?
Foto: JackieLou DL via Pixabay

Zetten – De initiatiefnemers van windpark Midden-Betuwe onderzoeken een nieuwe variant. Voor de noordelijke lijnopstelling wordt gekeken of een opstelling van drie windturbines in combinatie met een zonneveld haalbaar is.

De meest oostelijke windturbine, bij de waterplas in Zetten, komt in deze opstelling te vervallen. Als deze variant technisch en financieel haalbaar is, vinden de initiatiefnemers dat een goede oplossing. Daarmee komen ze tegemoet aan wensen uit de directe omgeving van het windpark, meldt Windpark Midden-Betuwe op hun website.

Drie of vier windmolens

Of deze variant met drie turbines (wind)technisch haalbaar is wordt op dit moment door mogelijke leveranciers van windturbines voor het windpark uitgerekend. De uitkomsten van dit onderzoek worden op korte termijn bekend. Is de variant van drie windmolens plus zonneveld niet haalbaar dan blijven de plannen met  vier molens in de noordelijke opstelling op tafel.

♦♦♦

Ook partner worden van Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan voor adverteren contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected]. De redactie is te bereiken via [email protected].

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden